to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 19.04.2016

Πολιτική

Με επιφανείς προσωπικότητες συναντήθηκε στο Παρίσι ο Ν. Κοτζιάς

Ο υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και ανταλλάξει απόψεις με προσωπικότητες από το χώρο του πνεύματος, καθώς και με τους επικεφαλής των σημαντικότερων «δεξαμενών σκέψης» της Γαλλίας


Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, πραγματοποιεί από σήμερα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα συναντήσει αύριο το απόγευμα τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Μαρκ Ερό. Ο κ. Κοτζιάς θα έχει σήμερα κατ' ιδίαν ομιλίες και δείπνο εργασίας με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Αρλέμ Ντεζίρ.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντήσει και ανταλλάξει απόψεις με προσωπικότητες από το χώρο του πνεύματος, καθώς και με τους επικεφαλής των σημαντικότερων «δεξαμενών σκέψης» της Γαλλίας. Την εν λόγω συνάντηση οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία η πρέσβειρα, Μαρία Θεοφίλη.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, o Pascal Boniface, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), o Yves Bertoncini, διευθυντής του Ιδρύματος Jacques Delors, ο Jean-Dominique Giuliani πρόεδρος του Ιδρύματος Robert Schuman, η Agnes Levallois αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών και Μέσης Ανατολής (iReMMo) καθώς και η Anne Macey από την οργάνωση «Confrontations Europe».

Το μέλλον της Ευρώπης και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, τα κυρίως θέματα που απασχόλησαν τους συνομιλητές. Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τις γείτονες χώρες και ειδικότερα με την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Επίσης ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ανάπτυξη πρόσφατων πρωτοβουλιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιφέρεια, όπως η τριμερής συνεργασία με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ, η συνάντηση των γενικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας καθώς και η επικείμενη τετραμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ. Τέλος, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και Γαλλίας και στις πυκνές πολιτιστικές επαφές των δύο λαών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)