to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 03.08.2013

Πολιτική

Με εντολή ΑΠΕ η δίωξη εναντίον του Aνδρέα Καραγιάννη

Πληροφορία του Αθηναϊκού Πρακτορείου για δίωξη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Φάκου, εναντίον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πράξη εκ των υστέρων - η κ. Φάκου βρισκόταν σε διακοπές (!) όταν μεταδόθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης εκ μέρους της


Συγκεκριμένα χθες το βράδυ, όπως μετέδιδε το ΑΜΠΕ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση σχετικά με την ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη σε προσωπική του σελίδα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης για την «πρόκληση σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων».

Η είδηση της άσκησης ποινική δίωξης προκάλεσε την ανακοίνωση της ΝΔ η οποία ανέφερε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση στη χώρα το Σεπτέμβριο, για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση. Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχός του Ανδρέας Καραγιάννης προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό. «Είναι προφανές ότι η γαλάζια μονταζέρια ρετάρει, όπως και η κυβέρνηση, γι” αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου», σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να διασταυρώσουν την είδηση μέσω της εισαγγελίας ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε τέτοια δίωξη χθες (σσ την Παρασκευή 2/8) το βράδυ και μάλιστα διαπίστωσαν ότι η κυρία Φάκου βρίσκεται σε διακοπές.

Τελικά σήμερα, Σάββατο 3/8, στις 10 το πρωί η εισαγγελία ανακοίνωσε πως ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Ανδρέα Καραγιάννη για όσα έγραψε το facebook.

H υπόθεση εγείρει ουσιαστικά ερωτήματα για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αφού εμφανίζεται μια πληροφορία να προκαλεί πολιτική αντίδραση της κυβέρνησης και όταν αυτή φαίνεται ότι δεν ισχύει τότε εκ των υστέρων την επαληθεύει.Το θέμα δεν αφορά τις δηλώσεις του Καραγιάννη αλλά την στάση της δικαιοσύνης ως προέκταση πολιτικών παιχνιδιών

Όλα αυτά γίνονται μετά τις συνεχείς προκλήσεις σε βία από στελέχη της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, ενώ για πρώτη φορά δίωξη γίνεται με τέτοια ευκολία που εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την ίδια την δημοκρατία.

Πηγή: koutipandoras.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)