to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 11.04.2014

πηγή: Πολίτης Χίος

Κοινωνία

Με ένα ασθενοφόρο έμεινε η Χίος, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα

Φωνή αγανάκτησης απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση της Υγείας στη Χίο, υψώνουν το πρωί της Παρασκευής σύσσωμοι οι φορείς του νησιού - σε εξέλιξη το συλλαλήτήριο στην πόλη της Χίου


Ο εκπρόσωπος του ΣΕΣΝΟΧ και εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Χ. Καλαμπαλίκης, στη σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισε πως «η κατάσταση είναι τραγική, στο Νοσοκομείο της Χίου, τα αγροτικά ιατρεία, τα ασθενοφόρα»

Το τελευταίο χτύπημα μέσα από τη διαθεσιμότητα των οδηγών των ασθενοφόρων που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει το νησί με 1 όχημα ανά βάρδια κάνει επιτακτική την ανάγκη συμμετοχής του κόσμου σε ένα ζήτημα που τον αφορά άμεσα.

«Ξυπνάτε Χιώτες»

Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος του ΣΕΣΝΟΧ και εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Χ. Καλαμπαλίκης θέλησε να καλέσει τους Χιώτες στη διαμαρτυρία της Παρασκευής στις 10:30 στην Πλατεία Βουνακίου τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί αλλά υπολειτουργεί.

«Σε μία εβδομάδα αρκετός κόσμος θα έρθει στη Χίο. Αυτή λοιπόν την περίοδο το νησί μας θα έχει μόλις 1 ασθενοφόρο πρωί και βράδυ. Αν γίνει 1 ατύχημα στη νότια Χίο και 1 στη Βόρεια προειδοποιούμε ότι δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε και τους δύο. Αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τους λόγους που πρέπει να κατέβει στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία. Επιτέλους Χιώτες ξυπνήστε και σηκωθείτε από τον καναπέ», είπε ο ίδιος.

«Κλείστε τα καταστήματα»

Την ίδια ώρα η ΟΕΒΕ καλεί τους επαγγελματίες του χώρου να κλείσουν τα καταστήματα την ώρα της κινητοποίησης και να βρεθούν στην κεντρική πλατεία δίνοντας ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας ότι οι ανάγκες της Χίου δεν καλύπτονται από την παρούσα κατάσταση ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. 

Από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα παραρτήματα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και φορείς που σχετίζονται με την υγεία στη Χίο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)