to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με ένα απλό τηλεφώνημα

Η άποψη της Κ. Κεραμέως για την κατάργηση του ασύλου έγινε απολύτως σαφής...


«Αν δεν προχωρούσαμε, θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, ή ένας πολίτης, καλεί την Αστυνομία», δεν θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και του Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.

Κάπως έτσι κανάλια και ειδησεογραφικά σάιτ πανηγύρισαν σήμερα την κατάργηση του ασύλου με τον τίτλο «με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η Αστυνομία στο πανεπιστήμιο».

Με ένα απλό τηλεφώνημα, λοιπόν, αίρεται η προστασία στην ακαδημαϊκή ελευθερία, την έρευνα, την ακαδημαϊκή κριτική...

Μ' ένα σπάρο δυο τρυγόνια

Τα ΜΜΕ από τη μία βλέπουν τους κόπους τους να απαξιωθούν συλλήβδην τα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να πιάνουν τόπο. Δεν ξεχνάμε ότι επί μακρόν προέβαλλαν σκηνές «βίας και ανομίας» και μεγαπολοιούσαν μεμονωμένα περιστατικά, την ίδια ώρα που συστηματικά απέκρυπταν τη διεθνή κατάταξη των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

Από την άλλη, αποκρύπτεται η αλήθεια για τον νόμο περί ασύλου, όπως ισχύει μέχρι σήμερα και ο οποίος προβλέπει ότι  σε περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων ή εγκλημάτων κατά της ζωής, η αστυνομία μπαίνει χωρίς καν πρόσκληση από τη Σύγκλητο. Η ανομία δεν έχει ούτως ή άλλως άσυλο. Το αυτό δεν συμβαίνει, όμως, με την προπαγάνδα, που φαίνεται ότι έχει «άσυλο» και υπηρετεί τη σπουδή της κυβέρνησης της ΝΔ να επιδείξει πυγμή και να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» εδώ και τώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)