to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με εμβόλιο Κυριάκου

Εντάξει, μην είμαστε και ηθικολόγοι, γιατί η πάλη των τάξεων προέχει, το αστικό σύστημα είναι σάπιο, τα αστικά κόμματα είναι ενώσεις ιδιοτελών συμφερόντων, και άλλα παρόμοια.


Δεν τρέχει τίποτε, έτσι; Και τα σκυλιά -ευρωπαϊκά, μεταρρυθμιστικά, αστικοδημοκρατικά, εκσυγχρονιστικά- δεμένα. Εκλέχτηκε με το Ποτάμι, βγήκε στον αφρό με το Ποτάμι, επέκρινε τη Ν.Δ. ως κόμμα του παλιού και φθαρμένου κατεστημένου, και κάποια στιγμή, ύστερα από τη γνωστή πια από άλλες τέτοιες περιπτώσεις μικρή ανάπαυλα της δήθεν ουδετερότητας, πήδηξε από το Ποτάμι στη στεριά της. Άλλο κόμμα, άλλος αρχηγός, διαφορετικό πρόγραμμα, άλλες λογικές. Για κείνους τουλάχιστον που ψήφισαν στις εκλογές το Ποτάμι, και ψηφίζοντας το κόμμα αυτό έδωσαν τον σταυρό τους -δεν έκαναν το σταυρό τους προηγουμένως οι έρμοι- στον Φωτήλα.

Ούτε δημοκρατικό, ούτε αξιοπρεπές, ούτε πολιτικά έντιμο είναι. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Και σε αντίθεση με την προδοσία, που αγάπησαν ως γνωστόν πολλοί, ενώ τον προδότη ουδείς, την αποστασία τη μισούν πολλοί, αλλά τον αποστάτη τον υπολήπτονται πολύ. Εκείνοι που τον υποδέχονται στις γραμμές τους μετά βαΐων και κλάδων. Και του παρέχουν όχι μόνο στέγη, αλλά και τροφή και προστασία. Όπως τον Φωτήλα, παραδείγματος χάρη, που ο Μητσοτάκης διόρισε στη θέση της αμαρτωλής Παπακώστα. Για να δοθεί σε όλους το καλό παράδειγμα ότι όσο πιο αμοραλιστής είσαι τόσο καλύτερη τύχη θα έχεις στη μεταλλαγμένη Δεξιά του σήμερα.

Εντάξει, μην είμαστε και ηθικολόγοι, γιατί η πάλη των τάξεων προέχει, το αστικό σύστημα είναι σάπιο, τα αστικά κόμματα είναι ενώσεις ιδιοτελών συμφερόντων, και άλλα παρόμοια. Αλλά να μην ασχοληθούμε μ’ αυτό το δείγμα ακραίου αμοραλισμού, ακραίας εμπορευματοποίησης ιδεών και προγραμμάτων, ακραίας μεταποίησης της ψήφου του πολίτη; Δεν υποδηλώνει το ηθικό ανάστημα του Μητσοτάκη; Του Μητσοτάκη, μάλιστα. Διότι, στο κάτω-κάτω, ο Φωτήλας το έδειξε το έχει του όταν μπούκαρε στη Βουλή -πέρσι, το θυμάστε;- με την τσουτσούνα του στο χέρι. Ή στο στόμα, τέλος πάντων. Με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος για τη χυδαιότητά του.

Δεν φταίει συνεπώς αυτός. Τέτοιος είναι. Αλλά ο άλλος, ο μέγας τράγος της εντιμότητας και της αλήθειας; Που τον κάνει και τμηματάρχη της Υγείας μας; Στη θέση, μάλιστα, της Παπακώστα που τόλμησε να τα βάλει με τον Άδωνι -άλλον επιφανή υγιεινολόγο; Σφύζουν από υγεία, όπως καταλάβατε, εκεί στη Ν.Δ. Με εμβόλιο Κυριάκου, κάτσε φρόνιμα και άκου. Τον Φωτήλα να κηρύσσει δεξιό ήθος...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)