to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:51 | 30.01.2018

Πολιτική

«Ο κ. Μητσοτάκης καταστροφολογεί συκοφαντώντας το δημόσιο πανεπιστήμιο ξανά!»

«Προβλήματα παραβατικότητας υπάρχουν σε ορισμένα Πανεπιστήμια, έχουν εντοπιστεί και ο κ. Μητσοτάκης έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος να υποστηρίξει ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση», τονίζει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στην καταστροφολογία και την ακροδεξιάς κοπής ρητορική του προέδρου της ΝΔ


«Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να μην βαριέται να επαναλαμβάνει την καταστροφολογία ενάντια στο δημόσιο Πανεπιστήμιο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης). «Προβλήματα παραβατικότητας υπάρχουν σε ορισμένα Πανεπιστήμια, έχουν εντοπιστεί και ο κ. Μητσοτάκης έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος να υποστηρίξει ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση», προσθέτει το υπουργείο, επισημαίνοντας: «Καλοδεχούμενη η προσφορά του, αφού ο Υπουργός έχει ήδη συγκροτήσει 12μελή επιτροπή υπό τον καθηγητή και βουλευτή Νίκο Παρασκευόπουλο, η οποία σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων θα εξετάσει και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην ειρήνη και στην παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ. Είναι μία πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά ώστε να εξεταστεί το εξαιρετικά σύνθετο φαινόμενο της παραβατικότητας».

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, πρόσφατα έχει νομοθετήσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις στις διοικήσεις τους να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πανεπιστημιακών χώρων σε συνεργασία –όπου αυτό απαιτείται- με την Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε, η ίδια η ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αναφέρεται στη σύλληψη των υπόπτων και στην εξιχνίαση υποθέσεων παραβατικότητας στον συγκεκριμένο χώρο από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως συμπληρώνει το υπουργείο: «Το έχουμε ξαναπεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μία πολύ συγκεκριμένη εκπαιδευτική πολιτική. Όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει, το πρώτο του μέλημα θα είναι να καταργήσει όσους νόμους ψηφίστηκαν επί υπουργίας του κ. Μπαλτά, του κ. Φίλη και του σημερινού Υπουργού. Με τέτοιες δηλώσεις, υπάρχει περίπτωση να τον πάρει κανείς στα σοβαρά όταν αναφέρεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με την εκπαίδευση;»

Με εμμονή στην ακροδεξιά ατζέντα: Την κατάργηση του ασύλου υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση για «την ατολμία και την ανικανότητά της να πατάξει την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιμένοντας στην ακροδεξιάς κοπής ρητορική, μετά και την «ομηρία» του από την «σκληρή» πτέτυγα της ΝΔ στο «Μακεδονικό. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συζήτησε με τον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές του το ζήτημα της ασφάλειας στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Στην ανάρτηση που έκαμε στην συνέχεια στο Facebook, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Δυστυχώς, κάθε μέρα πλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, αλλά και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς καταστάσεις λόγω της γενικευμένης ανομίας που επικρατεί. Από μικροκλοπές και διαρρήξεις μέχρι περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, όπως το πρόσφατο μαχαίρωμα φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου».

Ακολούθως εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει - λόγω της ιδεοληψίας της - να προστατέψει την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και ο νόμος Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ, που επανέφερε με εντελώς ασύδοτο τρόπο το άσυλο, μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε άνδρα ανομίας».

Κάνει λόγο για «ντροπιαστική κατάσταση» που δεν μπορεί άλλο να συνεχισθεί και προσθέτει ότι όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Και, όταν λέω όλοι, εννοώ και τις πανεπιστημιακές αρχές. Η ανομία δεν αντιμετωπίζεται ούτε δια της ανοχής, ούτε πόσο μάλλον της σιωπής. Χρειάζονται άμεσες δράσεις και η Ν.Δ. θα αναλάβει και θα στηρίξει σύντομα πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση», εξηγεί ο πρόεδρος της ΝΔ και καταλήγει: «Ένας από τους πρώτους νόμους της Ν.Δ. θα είναι η άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το άσυλο, ώστε να μην υπάρχει καμία γκρίζα ζώνη σχετικά με την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας σε περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων. Σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο εφαρμόζεται ο ποινικός κώδικας. Αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα με την αυτονόητη διασφάλιση της ελευθερίας της άποψης. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει άσυλο και όχι η σημερινή κατάντια που επέτρεψε η κυβέρνηση μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε άσυλο εγκληματιών».

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)