to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 15.08.2021

Διεθνή

Mε ελικόπτερα και οχήματα: Άρχισε η εκκένωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Καμπούλ

Χαρακτηριστική η φωτογραφία από το διεθνές πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες, με την εξής περιγραφή: Ένα ελικόπτερο Σινούκ πετά κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, αριστερά, στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σήμερα Κυριακή 15 Αυγούστου 2021. Ελικόπτερα προσγειώνονται στην πρεσβεία των ΗΠΑ καθώς διπλωματικό οχήματα εγκαταλείπουν το κτίριο εν μέσω της προέλασης των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν


-> Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιορκούμενη από τους Ταλιμπάν, Καμπούλ, και τη διαφαινόμενη μεταβίβαση της εξουσίας, στο κεντρικό μας θέμα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να απομακρύνουν διπλωμάτες από την πρεσβεία τους στην Καμπούλ, δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο Reuters.

"Έχουμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που φεύγει τώρα καθώς μιλάμε, η πλειονότητα του προσωπικού είναι έτοιμη να φύγει... η πρεσβεία εξακολουθεί να λειτουργεί", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αναμενόταν πως η εκκένωση των περισσότερων διπλωματών θα ξεκινούσε σήμερα, καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν την προέλασή τους που έχει φέρει την ισλαμική οργάνωση στα πρόθυρα της Καμπούλ μέσα σε μερικές ημέρες.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση με τη φωτογραφία του ΑP

«Δραματική επιδείνωση» - Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν και εκκένωση όσων συνεργάστηκαν 

Όπως γράφει ο Ιντρις Αλί, διεθνής ανταποκριτής, «οι πηγές μου λένε σε συνάδελφο και εμένα, ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο άσχημα στο Αφγανιστάν, που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ζητήσει τα ονόματα των Αφγανών στην Καμπούλ που έχουν συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και χρειάζεται να μεταφερθούν, ανάμεσά τους και δημοσιογράφους και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα» - κατά την περιγραφή του δημοσιογράφου.

Oι εξελίξεις στο Αφγανιστάν ως το βράδυ του Σαββάτου 14/8/21: Προελαύνουν χωρίς αντίσταση οι Ταλιμπάν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)