to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:51 | 06.08.2019

Πολιτική

Με «εικόνες από το μέλλον» και ατάκες περί «Ρασπούτιν» η ομιλία Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος

Με 3 «εικόνες από το μέλλον» της δημόσιας διοίκησης ξεκίνησε την ομιλία του αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το «ριζοσπαστικό μοντέλο» της νέας διακυβέρνησης για το Δημόσιο του 21ου αιώνα


Ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «ο ο πολίτης παύει να είναι όμηρος της γραφειοκρατίας, η λειτουργία μιας νέας επιχείρησης, η έναρξη επαγγέλματος ή η στελέχωση νοσοκομείων και σχολείων γίνεται με μία υπογραφή γενικού διευθυντή. Επιπλέον σταματούν οι ουρές αφού οι επαφές με το κράτος γίνονται, πλέον, μόνο ηλεκτρονικά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές νωρίτερα, θα μιλήσει για 4 μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρη τη δημόσια ζωή:

1ον. Η κυβέρνηση γίνεται συλλογική, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική και γρήγορη.

2ον. Η δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται και τα στελέχη της αναβαθμίζονται:

3ον. Καταπολεμάται η γραφειοκρατία.

4ον. Καταργούνται οι κομματικοί προϊστάμενοι. Και καθιερώνεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπου συγκεντρώνονται τα 6 διάσπαρτα σώματα ελέγχου!

Επίσης θα αναφέρει στοιχεία μεταξύ των οποίων κι αυτά για τους μετακλητούς που δείχνουν ότι από 161, οι μετακλητοί συνεργάτες στις πρωθυπουργικές δομές μειώνονται σε 108. Οι Γενικές και Ειδικές Γραμματείες από 93 περιορίζονται σε 58. Και συνολικά ο αριθμός των μετακλητών υποχωρεί κατά 12%. Αναφερόμενος δε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαφθοράς θα τονίσει χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν θα έχουμε τον δικό μας Ρασπούτιν!» (Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ)

Διαβάστε ακόμη: Προς ψήφιση σήμερα ο οδοστρωτήρας του «επιτελικού κράτους» - Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ (live)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)