to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 08.05.2020

Αθλητισμός

Με ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για κάθε άθλημα από τις ομοσπονδίες θα γίνει η επανεκκίνηση του αθλητισμού

Τηλεδιάσκεψη της Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ με γιατρούς ομοσπονδιών.


Τηλεδιάσκεψη με θέμα την ενημέρωση βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και τη σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού, πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ με γιατρούς και εκπροσώπους των Ομοσπονδιών.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής της Υγειονομικής Επιτροπής έκανε μια πρώτη ενημέρωση με τις γενικές κατευθύνσεις του πρωτοκόλλου, οι οποίες έχουν συνταχθεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ.

Στη σχεδόν τρίωρη τηλεδιάσκεψη ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και των γιατρών των Ομοσπονδιών και συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία ώστε η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάθε ομοσπονδία από την πλευρά της, μέσω του συνδέσμου επικοινωνίας της με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, συντάσσει βάσει του γενικού πρωτοκόλλου, ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος, το οποίο και αποστέλλει στη ΓΓΑ.

Από πλευράς της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Αθανάσιος Τσακρής, Γεώργιος Μαρίνος, Οδυσσέας Παξινός, Μαρίνα Καλογριδάκη και Νίκος Τερζής.

Οι ομοσπονδίες που συμμετείχαν ήταν: Κολυμβητική, Κωπηλασίας, Γυμναστικής, Βόλεϊ, Πάλης, Άρσης Βαρών, Καονόε Καγιάκ, Ιστιοπλοΐας, Τοξοβολίας, Ποδηλασίας, Γκολφ, Σκακιστική, Κick Boxing, Καράτε, Τζούντο, Χάντμπολ, Ιππασίας, Ξιφασκίας, Μοντέρνου Πένταθλου, ΑμεΑ,  Αεραθλητική, Σκοπευτική, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Τσιρλίντιγκ, Θαλάσσιου Σκι, Χειμερικών Αθλημάτων, Μουαϊτάι, Παγκράτιου Αθλήματος, Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλέτας).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)