to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 22.08.2020

Διεθνή

Στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου ο Αλ. Ναβάλνι

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σοβαρή, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λίγο μετά την άφιξη του αεροπλάνου-ασθενοφόρου που τον μετέφερε για νοσηλεία στη Γερμανία σε αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας


Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε σήμερα, Σάββατο 22/8, με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, μετέδωσε το Reuters TV. Ο επικριτής του Κρεμλίνου, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σοβαρή, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λίγο μετά την άφιξη του αεροπλάνου-ασθενοφόρου που τον μετέφερε για νοσηλεία στη Γερμανία σε αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, κατέρρευσε την Πέμπτη, ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Σιβηρία στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο. Οι σύμμαχοί του εξέφρασαν εξάλλου στη συνέχεια το φόβο ότι οι αρχές μπορεί να αποπειρώνταν να καλύψουν τα στοιχεία για τον λόγο που αρρώστησε.

Το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο για την αεροδιακομιδή ασθενών που μετέφερε τον Ναβάλνι προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου  στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου που παρέχει πληροφορίες πτήσης αεροσκαφών Flightradar24. Το ιδιωτικό αεροπλάνο, το οποίο απογειώθηκε από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία, προσγειώθηκε γύρω στις 08:47 τοπική ώρα (09:47 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Τέγκελ, στο βορειοδυτικό τμήμα του Βερολίνου.

Για τη Γερμανία αναχώρησε αεροσκάφος με τον Ναβάλνι

(η σύζυγος του Ρώσου πολιτικού, Γιούλια Ναβάλναγια / AP Photo/Evgeniy Sofiychuk)

Ο Ναβάλνι είχε διακομιστεί στο αεροδρόμιο του Ομσκ με ασθενοφόρο και το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε απογειώθηκε δύο ώρες αργότερα, διευκρίνισε δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν εκεί. Η Κίρα Γιάρμις, η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, δήλωσε παράλληλα ότι η σύζυγός του Γιούλια βρισκόταν μαζί του.

Όπως δήλωσε ο ακτιβιστής Γιάκα Μπίζιλτς στην γερμανική εφημερίδα Bild, η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι «ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της πτήσης και μετά την προσγείωση».

Το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του Ομσκ στο οποίο νοσηλευόταν είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι καθώς η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι είχε βελτιωθεί ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας έκρινε πως ήταν ακόμη πολύ ασταθής για να μπορεί να μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλη χώρα.

Αργότερα ωστόσο δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται σε αυτό, αφού οι Γερμανοί γιατροί που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν έκριναν ότι ήταν σε θέση να μεταφερθεί αεροπορικώς στη Γερμανία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)