to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 15.11.2013

πηγή: emprosnet.gr

Κοινωνία

Με διμηνίτες θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί!

Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του δίνει στους δήμους τη δυνατότητα να συνάψουν νέες, δίμηνες συμβάσεις με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, έως ότου γίνει η έγκριση και τελική πρόσληψη του προσωπικού που έχουν αιτηθεί για την πάγια κάλυψη των αναγκών των δομών τους.


Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικού, ενώ τελειώνουν οι δίμηνες συμβάσεις που είχαν γίνει με σκοπό τη μεταβατική κάλυψη των αναγκών των δήμων μέχρι την πρόσληψη του προσωπικού που έχουν αιτηθεί, οι αντίστοιχες εγκρίσεις δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί.

«Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα και προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, σας γνωρίζουμε ότι είναι επιτρεπτή η σύναψη και δεύτερων δίμηνων συμβάσεων από τους φορείς, μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών», σημειώνεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου επισημαίνεται ότι, για τη σύναψη των δίμηνων αυτών συμβάσεων, θα πρέπει να εφαρμοστούν οι ισχύοντες γενικοί και ειδικότεροι περιορισμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι δεν είναι δυνατή η πρόσληψη των ατόμων που απασχολήθηκαν με δίμηνες συμβάσεις για το διάστημα από 1ης Σεπτεμβρίου έως 31ης Οκτωβρίου στους ίδιους φορείς και με τις ίδιες ή παρεμφερείς ειδικότητες. Τονίζεται επίσης ότι η δυνατότητα σύναψης των δίμηνων αυτών συμβάσεων παρέχεται μόνο σε φορείς που έχουν ήδη αποστείλει αίτημα για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου και δεν αφορά φορείς που έχουν αποστείλει αιτήματα για ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου στα πλαίσια κοινοτικών κ.λπ. προγραμμάτων, αλλά μόνο για προσλήψεις νέου προσωπικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)