to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 25.10.2012

Πολιτική

Με αποφασιστικότητα, παρά τις αντιρρήσεις, τα μέτρα στη βουλή σε ένα άρθρο

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση του πακέτου των μέτρων στη Βουλή, σε ένα άρθρο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, παρά τις αντιδράσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τα εργασιακά.


Σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό θα στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή και απέκλεισε το ενδεχόμενο για υπαναχώρηση στο αίτημα της ΔΗΜΑΡ να κατατεθούν τα εργασιακά σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε 15 διαφορετικά άρθρα και θα είχε δίκιο.
Διέψευσε ακόμη ότι γίνονται συζητήσεις με την τρόικα ώστε να μην περιληφθούν τα εργασιακά στο πακέτο των μέτρων, αλλά να έρθουν στη Βουλή σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στις 6.30 ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και θα ενημερώσει.


Ενημερώνοντας την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για τις αλλαγές που προωθούνται στα εργασιακά, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για επίπονο και εξαντλητικό γύρο διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Αλλάξαμε και βελτιώσαμε πολλές από τις θέσεις του αρχικού κειμένου για την εξασφάλιση της δόσης, πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, δεν αλλάζουν ωριμάνσεις και τριετίες, διασφαλίζονται οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, το ποσοστό απόλυσης είναι κοντά στον κοινοτικό, μέσο όρο και δεν θα γίνει καμία αλλαγή στις αποζημιώσεις για πάνω από το 85% των μισθωτών.


Πηγή: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)