to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 02.05.2019

Αθλητισμός

Με απίθανο γκολ: Ο Μέσι οδηγεί στον τελικό τη Μπαρτσελόνα (βίντεο)

Η Mπαρτσελόνα βρίσκεται με...ενάμισι πόδι στον τελικό του Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι, για μία ακόμα φορά την...πήρε από το χέρι, οδηγώντας σε νίκη (3-0) επί της Λίβερπουλ, αναγκάζοντας έτσι ξανά τον κόσμο σε βαθιά υπόκλιση


Η Μπαρτσελόνα έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, αφού επικράτησε με 3-0 χάρη σε τέρματα του Σουάρες στο 26΄ και του Μέσι στο 75΄ και στο 82΄, στον πρώτο ημιτελικό με τη Λίβερπουλ που έγινε στο κατάμεστο από 98.000 φιλάθλους «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης. 

Στις μεγάλες στιγμές του ματς, η εκτέλεση φάουλ του Μέσι από τα 30 μέτρα για το 3-0, στο 81ο λεπτό, όταν ο Αργεντίνος σταρ πέρασε την μπάλα πάνω από τον τελευταίο παίκτη του τείχους (σσ. Γκόμες) και την έστειλε στο δεξί «Γ» του Άλισον, ο οποίος παρότι τεντώθηκε όσο μπορούσε δεν κατάφερε να το... βγάλει. 

Ο παγκόσμιος Τύπος, αποθέωσε τους Καταλανούς και τον Μέσι, σε μία ακόμα παράστασή του: Η «L'Εquipe» έχει τίτλο « Μέσι και Μπαρτσελόνα συνέτριψαν τη Λίβερπουλ, και είναι καθοδόν για τη Μαδρίτη»,  ενώ η «Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι «ο Αργεντινός αποφάσισε ότι πρέπει να είναι στον τελικό και τους έβαλε...όλους στη σειρά», αποθεώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Η ομάδα του Βαλβέρδε είναι σταθερή και ισορροπημένη, πιο βαθιά, τυχερή και σήμερα εξίσου επιτυχημένη Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα πήρε ισχυρό προβάδισμα έναντι της αντιπάλου της για την πρόκριση, την οποία θα κληθεί να «σφραγίσει» στις 7 Μαΐου στο Λίβερπουλ. Η ομάδα που θα περάσει θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη νικήτρια του ζευγαριού Τότεναμ-Άγιαξ την 1η Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.   

Για την Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τον Βιδάλ βασικό στη θέση του Βραζιλιάνου Αρτούρ και τον Φιλίπε Κουτίνιο αντί του Ουσμάν Ντεμπελέ. Για τη Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν ξεκίνησε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (πέρασε αλλαγή στο 78΄), αφού δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, ενώ στο 22΄ έχασε και τον Κεϊτά που τραυματίστηκε για να πάρει τη θέση του δύο λεπτά αργότερα ο Χέντερσον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)