to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 20.06.2014

Πολιτική

Mε αντιπροσωπεία του Podemos συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του κόμματος PODEMOS (ΜΠΟΡΟΥΜΕ) της Ισπανίας με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Pablo Iglesias Turrion, σήμερα Παρασκευή 20/6 στη Βουλή.


Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση:

Συνομιλήσαμε με την αντιπροσωπεία των νεοεκλεγέντων βουλευτών του κόμματος Podemos της Ισπανίας, που ήταν η μεγάλη έκπληξη στις τελευταίες Ευρωεκλογές, πήραν 8% και κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη δυσαρέσκεια αλλά και την ελπίδα των αγανακτισμένων Ισπανών, που τα προηγούμενα χρόνια στις πλατείες της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων δημιούργησαν αυτές τις τεράστιες διαδηλώσεις, ζητώντας να σταματήσει η λιτότητα και διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Στην Ισπανία, αλλά και στην Ελλάδα, έχουμε κοινά προβλήματα. Βρεθήκαμε κι εμείς την ίδια περίοδο στις πλατείες, στις μεγάλες διαδηλώσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Συμφωνήσαμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός και ότι πρέπει να συνδυάσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου σε όλη την Ευρώπη να ξημερώσει μια μέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για τους λαούς μας.

Ταυτόχρονα, συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο και στις δυο χώρες, αλλά και στην Ευρώπη, νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι να φέρουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους θεσμούς, ένα νέο αέρα για τη σχέση πολιτών και πολιτικής.

Η πολιτική για εμάς δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους αγώνες, τις αγωνίες των λαών μας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που στις χώρες μας βρίσκονται σε μια κατάσταση εξαθλίωσης, με την ανεργία στους νέους ανθρώπους και στις δυο χώρες να ξεπερνάει το 60%.

Μια νέα γενιά πολιτικών που δεν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, προκειμένου να πάρουν σύνταξη από αυτή, αλλά θέλουν να φέρουν μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τον αέρα των κινημάτων, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί όχι μόνο στις δυο χώρες μας, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να χτυπήσουμε και να υπερβούμε αυτό το κατεστημένο της πολιτικής διαπλοκής με την οικονομική εξουσία που έχει φέρει τους λαούς μας σε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη θέση.

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε την ευκαιρία να είναι εδώ μαζί μας η αντιπροσωπεία των νέων αυτών ευρωβουλευτών - όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στις ιδέες και τον τρόπο συμπεριφοράς – που φέρουν κάτι πραγματικά νέο και βρίσκονται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να συντονίσουμε τη δράση μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)