to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 27.09.2019

Αθλητισμός

Με αναβολή ξεκίνησε η δίκη για τα «στημένα» του ποδοσφαίρου

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα - αλλά διακόπηκε αμέσως για τις 9/10 λόγω απουσίας μαρτύρων - ύστερα από επτά χρόνια στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Οι περισσότεροι εκ των 28 κατηγορούμενων αλλά και πολλοί από τους μάρτυρες δεν είχαν φυσική παρουσία.


Αρχισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και διακόπηκε για τις 9 Οκτωβρίου η δίκη που αφορά «στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες», υπόθεση για την οποία κατηγορύνται 28, παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των 28 ατόμων αφορά κατά περίσταση το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα καθώς οι επίμαχοι αγώνες περιλαμβάνονταν σε στοιχηματισμό και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. Τα παιχνίδια που τίθενται υπό δικαστική κρίση είναι το ματς Ολυμπιακός-Βέροια (3-0) που έγινε στις 6-1-2013 και το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος Αθηνών (2-0) που έγινε στις 4-2-2015.

Στο εδώλιο για την υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη επί επτά χρόνια, καθώς ξεκίνησε να διερευνάται το 2012, κάθονται -μεταξύ άλλων- τότε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, γνωστοί διαιτητές, προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα, ο οποίος είχε αποδώσει χαρακτήρα «εγκληματικής οργάνωσης».

Η εισαγγελική έρευνα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 και τη δικογραφία χειρίστηκε ανακριτής Διαφθοράς λόγω της εμπλοκής της ΕΠΟ. Το πρώτο βούλευμα για την υπόθεση εκδόθηκε το 2017. Ωστόσο, ακολούθησαν δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο επί αντίστοιχων βουλευμάτων, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εισάγεται σήμερα για πρώτη φορά προς εκδίκαση.

Σήμερα, από το δικαστήριο απουσίαζε η πλειονότητα των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους, αλλά απόντες ήταν και μάρτυρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)