to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 24.04.2020

Πολιτική

Με αφορμή το φιάσκο των voucher: Άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα στη ΝΔ

Ακόμα και βουλευτές της ΝΔ και αυτοδιοικητικά στελέχη για το voucher αλλά και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ομολογούν την «γελοιότητα» του προγράμματος τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες που αναγκάστηκε να ανακαλέσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μετά την κατακραυγή αλλά και τις πολιτικές αντιδράσεις.


Ακόμα και βουλευτές της ΝΔ ομολογούν την «γελοιότητα» του προγράμματος τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες που αναγκάστηκε να ανακάλεσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μετά την κατακραυγή αλλά και τις πολιτικές αντιδράσεις. Πολλοί από από αυτούς καρφώνουν την ίδια τους την παράταξη για το όλο φιάσκο των voucher.

Για παράδειγμα ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας δεν… μάσησε τα λόγια του για τους χειρισμούς με τα voucher, τονίζοντας πως “…εκεί που πήγε να γίνει το λάθος ο Πρωθυπουργός είχε τη γενναιότητα να επαναφέρει το σκάφος στη σωστή πορεία… Δεν πρόκειται να κρύψουμε καμία ευθύνη εκεί που υπάρχει… Ο Πρωθυπουργός πρώτος πήρε αυτή τη γενναία απόφαση ότι αυτό αυτό το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί είναι μια γελοιότητα και είμαι από εκείνους που από την πρώτη στιγμή είχα αναφανδόν ταχθεί εναντίον αυτής της διάκρισης που γίνεται εις βάρος του επιστημονικού κόσμου της χώρας…”

Από την μεριά του ο περιφερειάρχης Πελοπονήσσου αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι «η Κυβέρνηση δυστυχώς δε επέτρεψε στην χωρική Περιφέρεια Πελοποννήσου την λειτουργία Νοσοκομείου Αναφοράς για τον Covid -19». Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρει ότι πρόκειται για μια περιοχή αφενός με πληθυσμό που ξεπερνά τις 500.000 αλλά και με περιοχές απομακρυσμένες. (Για παράδειγμα ο ασθενής από το ΚΥ Νεάπολης φθάνει στο Νοσοκομείο του Ρίου σε 4 ώρες…).

Τέλος τον θαυμαστό κόσμο του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. ξεσκέπασε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ασκώντας κριτική στον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά πως δεν τον ενημέρωσαν ενώ ζητά συνάντηση, εδώ και τρεις μήνες τον κ. Κοντοζαμάνη δεν τον έχει δει. Πιο συγκεκριμένα δριμεία κριτική άσκησε στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησαν τους απαιτούμενους ελέγχους και τα τεστ σε Νοσοκομεία και τις κλινικές. «Ήταν λάθος του ΕΟΔΥ που είπαν σε άρρωστους να κλειστούν σπίτια τους. Ο ΕΟΔΥ θα έπρεπε να πάει σε κλινικές και νοσοκομεία. Θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί αυτό όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας του Γ. Πατούλη και ιατρός παθολόγος, Θανάσης Βαθιώτης.

«Ας μην ξεχνάμε ότι στην Γαλλία, το 1/3 των θανάτων οφείλεται στα Γηροκομεία. Η Σύνοδος των λοιμοξοιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει.»

«Που ξέρουμε πόσοι γιατροί ασθενούν αυτή την ώρα στα Δημόσια Νοσοκομεία; Σε πόσους έχουν γίνει τεστ διάγνωσης; Πότε πήγαν από την κυβέρνηση να κάνουν μαζικά τεστ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα δεν είναι να μένουμε στο σπίτι αλλά όταν οι ασθενείς που μένουν στο σπίτι θα βγουν έξω και θα συναντηθούν με τους υγιείς».

«Δεν με πήρε τηλέφωνο ο κ. Τσιόδρας. Αν με έπαιρναν τηλέφωνο θα ήμουν παρών. Προσπαθώ να δω τον κ. Κοντοζαμάνη τρεις μήνες και δεν μπορώ.»

tags: ΝΔ, voucher

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)