to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 30.11.2012

Κοινωνία

Με άδειο στομάχι οι μαθητές στο Ρέθυμνο - Θυμίζουν κατοχή τα κουπόνια σίτισης

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο τα κουπόνια σίτισης


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας,  το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας φτάνει το 21,4% κάτι που μεταφράζεται σε 2.341.400 άτομα. Και αυτή είναι η τελευταία επίσημη καταγραφή που αφορά στο 2010, όταν το ποσοστό της ανεργίας κυμαινόταν ακόμη γύρω στο 14%...

Σήμερα και ενώ η ανεργία αγγίζει το 24%, ο αριθμός αυτών που οδηγούνται στην εξαθλίωση πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά. Ενδεικτική είναι η εικόνα στο Ρέθυμνο, με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής της πόλης να σοκάρουν, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε μια χρονιά τα κουπόνια σίτισης που δόθηκαν σε μαθητές και στις οικογένειές τους. Σε οικογένειες άπορες και σε μαθητές που πλέον πηγαίνουν για μάθημα με άδειο στομάχι. «Πέρυσι είχαμε δώσει συνολικά 50 κουπόνια σίτισης σε παιδιά του νηπιαγωγείου και σε μαθητές του γυμνασίου και  του λυκείου, ενώ φέτος ο αριθμός  αυτός  έχει ανέβει στα 130 κουπόνια» δηλώνει στις 6 ημέρες ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Γ.Γεωργαλής.

Το πρόγραμμα των κουπονιών σίτισης σε μαθητές της Π.Ε. και Δ.Ε. ξεκίνησε, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, μετά τη συνεργασία που είχε η δημοτική αρχή με τους εκπαιδευτικούς της πόλης. «Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα απ’όλους τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί τους, μας υπέδειξαν αυτές τις οικογένειες και στη συνέχεια, με διακριτικό τρόπο, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους. Παράλληλα, συνεννοηθήκαμε με τοπικό  σούπερ μάρκετ και σήμερα, σε μηνιαία βάση, δίνουμε ένα κουπόνι αξίας 50 ευρώ στους μαθητές και στις οικογένειες τους, ενώ το σούπερ μάρκετ εξαργυρώνει αυτό το κουπόνι στην αξία των 60 ευρώ», όπως εξηγεί ο κ.Γεωργαλής.

Τα χρήματα γι’αυτή την προσπάθεια συγκεντρώνονται εθελοντικά, μέσα από εκδηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμος Ρεθύμνου και κατόπιν εκκλήσεων που απηύθυνε σε εύπορους πολίτες της πόλης.

Στο πλαίσιο της καλύτερης αντιμετώπισης του προβλήματος και συνεχώς διογκώνεται «η δημοτική αρχή και η Μητρόπολη μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε να ανακουφίσουν πιο αποτελεσματικά δεκάδες μαθητές και τις οικογένειες τους» όπως σημειώνει ο κ.Γεωργαλής.

Του Δημήτρη Κρικέλα
Πηγή: 6ημέρες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)