to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 05.01.2013

Πολιτική

Με 33 ψήφους ο Απ. Τζιτζικώστας νέος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έλαβε 33 ψήφους, 17 έλαβε ο Διονύσης Ψωμιάδης. «Καλή επιτυχία στον Απόστολο, ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε», δήλωσε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς με 33 ψήφους, επικράτησε του Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος έλαβε 17 ψήφους, κατά την εκλογική διαδικασία.

«Δεν είναι ώρα για δηλώσεις», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Διονύσης Ψωμιάδης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο έκπτωτος περιφερειάρχης Π.Ψωμιάδης εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους μόλις ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων και δήλωσε, παραδεχόμενος ουσιαστικά την ήττα του αδελφού του: «Καλή επιτυχία στον Απόστολο. Ενωμένοι είμαστε δίπλα του. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τελείωσαν τον Π.Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε, δηλώνει «παρών», ακόμα πιο δυνατός για τις αξίες μας, τα παιδιά μας και την πατρίδα. Προέχει η παράταξη και η ενότητα».

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/foreign-fixed/ab8b80befbe9474dbd73dd0265781d9b.jpg

Νωρίτερα:


Άναψαν τα αίματα λίγο πριν την εκλογή του νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε άτυπη ομιλία προς τα μέλη της περιφερειακής παράταξης επιτέθηκε κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα, αφήνοντας αιχμές για αλαζονική στάση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο Π.Ψωμιάδης, εμφανώς συγκινημένος, υποστήριξε ουσιαστικά ότι όσοι ψηφίσουν τον κ.Τζιτζικώστα και όχι τον Διονύση, προδίδουν τον ίδιο, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βολές κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα τον χρησιμοποίησε, όπως και τον αδελφό του, και -αφήνοντας να εννοηθεί- ότι τώρα τού γυρνάει την πλάτη. 

Ο κ.Ψωμιάδης ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος, καθώς ήθελε να απευθυνθεί προς τους συμβούλους κατά την επίσημη διαδικασία, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, διότι σύμφωνα με τον κανονισμό, κατά την εκλογή δύνανται να είναι παρόντες οι εκλέκτορες και να μιλήσουν μόνο οι υποψήφιοι.

Σε άλλο μήκος κύματος ο κ.Τζιτζικώστας δεν απάντησε στις αιχμές του Π.Ψωμιάδη, τονίζοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι πραγματικοί φίλοι κλείνουν τα αφτιά τους. «Εδώ μέσα είμαστε όλοι μία παράταξη, μία ομάδα, οι πραγματικοί μας αντίπαλοι και τα προβλήματα, μας περιμένουν έξω από αυτην αίθουσα», πρόσθεσε.

Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Υποψήφιοι είναι ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ενώ τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοχάρης Αποστολίδης. Το εκλεκτορικό σώμα αποτελούν οι 43 περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης και οι επτά χωρικοί αντιπεριφερειάρχες.

Πηγή: voria.gr


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)