to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 30.11.2016

Διεθνή

Με 30 φορές ισόβια απειλείται ο Συροκούρδος ηγέτης Σάλεχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)

Την ευθύνη για την επίθεση για την οποία διώκεται είχε αναλάβει τότε ένα παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK). Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σχεδιάστηκε από κοινού από το PKK και τις YPG - Οι εισαγγελείς ζητούν για καθέναν από τους κατηγορουμένους ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε αδίκημα που διέπραξαν: 29 φορές ισόβια για τα 29 θύματα της επίθεσης και άλλη μία για "υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους", σύμφωνα με το πρακτορείο.


Οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ζητούν να επιβληθούν 30 φορές ισόβια στον Συροκούρδο ηγέτη Σάλεχ Μουσλίμ, τον οποίο κατηγορούν ότι εμπλέκεται σε μια επίθεση που διαπράχθηκε στην Άγκυρα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο Μουσλίμ είναι συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του οποίου (YPG) μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Συνολικά 68 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Μουσλίμ και άλλα ηγετικά στελέχη των Κούρδων, κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτικών τον περασμένο Φεβρουάριο στην Άγκυρα. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι.

Οι εισαγγελείς ζητούν για καθέναν από τους κατηγορουμένους ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε αδίκημα που διέπραξαν: 29 φορές ισόβια για τα 29 θύματα της επίθεσης και άλλη μία για "υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους", σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μουσλίμ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν "να πάρει στα σοβαρά" τις κατηγορίες αυτές.

Την ευθύνη για την επίθεση για την οποία διώκεται είχε αναλάβει τότε ένα παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK). Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σχεδιάστηκε από κοινού από το PKK και τις YPG.

Το PYD και οι YPG θεωρούνται "τρομοκρατικές οργανώσεις" από την Άγκυρα, όμως στηρίζονται από την Ουάσινγκτον που θεωρεί ότι είναι μια αποτελεσματική δύναμη ενάντια στο ΙΚ στη Συρία.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)