to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 24.01.2014

Κοινωνία

Μαζικό «όχι» στη ληστρική φορολόγηση: Κινητοποιήσεις στις εφορίες όλης της χώρας από τους αγρότες

Κινητοποιήσεις πραγματοποιoύν αγρότες σήμερα με παραστάσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις κατά τόπους εφορίες. Ζητούν αναβολή στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων


Θεσσαλονίκη:

Με ήπιες κινητοποιήσεις ξεκινά η διαμαρτυρία μερίδας Βορειοελλαδιτών αγροτών ενάντια στην υποχρέωση τήρησης, από τη φετινή χρονιά, βιβλίων εσόδων- εξόδων, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να εντείνουν τη στάσης τους, εάν δεν βρεθεί η "χρυσή τομή". Πολλοί είναι εκείνοι οι αγρότες στη Β. Ελλάδα που τηρούν στάση αναμονής ενόψει διαβουλεύσεων που επιδιώκουν με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης.

Ωστόσο, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση της Λάρισας, την περασμένη Κυριακή, εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Ήδη σε ορισμένα χωριά τα τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες, έτοιμα να συμμετάσχουν στα μπλόκα που αναμένεται να στηθούν στο επόμενο διάστημα.

Κινητοποιήσεις στις ΔΟΥ Λαγκαδά, Σερρών και Κιλκίς προγραμματίζουν και αγρότες των αντίστοιχων περιοχών σήμερα το πρωί, ενώ αυτοί της Θεσσαλονίκης προτίθενται να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που σχεδιάζεται στην Agrotica, η οποία θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιεί και μερίδα αγροτών από την Ημαθία, με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας να έχει προγραμματίσει κινητοποίηση στη ΔΟΥ Βέροιας σήμερα Παρασκευή, ενώ στην Πιερία, η διαμαρτυρία θα γίνει στη ΔΟΥ Κατερίνης (πηγή: thesstoday.gr).

Αχαία:

Σε αποκλεισμό της Γ’ Δ.Ο.Υ. προχώρησαν οι αγρότες της Αχαΐας  διαμαρτυρόμενοι για την φορολογική και γενικότερη κυβερνητική πολιτική απέναντί τους. Στην Γ. Δ.Ο.Υ. Πατρών κατευθύνονται εκτός από τους ήδη εκεί ευρισκόμενoους αγρότες, 70 αγροτικά οχήματα από την Κάτω Αχαΐα ενώ   θα προσέλθουν και αγρότες από την παροχή τη Τριταίας (πηγή: patrastimes.gr).

Ηλεία:

Στην κατάληψη των ΔΟΥ του Πύργου και της Αμαλιάδα, αναμένεται να προχωρήσουν οι αγρότες σήμερα στις εφτά το πρωί σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε πως θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση σε βάρος τους (πηγή: thebest.gr).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)