to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μαζεύει η Ν.Δ. 6.000 οπαδούς;

Η Ν.Δ. πρέπει να συμβιώσει με το ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει λαϊκό έρεισμα. Αντίθετα, κάθε φορά που ο Κ. Μητσοτάκης πάει να μιλήσει αυθορμήτως με ανθρώπους της καθημερινότητας οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. ιδρώνουν, παθαίνουν ταχυπαλμία και αγχώνονται «τι θα πει πάλι»


Το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι ότι στο Γαλάτσι δημιουργήθηκε η νέα προοδευτική παράταξη. Ούτε ότι το ιστορικό και προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, αφήνοντας τη Φώφη Γεννηματά στην αγωνία του 3%. Η Ν.Δ. έτσι κι αλλιώς ήταν, είναι και θα είναι αντίπαλος της προοδευτικής παράταξης, είτε την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε το ΠΑΣΟΚ είτε άλλος κομματικός φορέας.

Το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ότι σε μια μηδενικής έντασης πολιτική περίοδο, κατά την οποία οι πολίτες δεν μπαίνουν ούτε σε πολιτικές συζητήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας με ένα νεύμα μάζεψε χιλιάδες κόσμο.

Ο Κ. Μητσοτάκης τού έλεγε ότι δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στη Θεσσαλονίκη. Και ο Αλ. Τσίπρας πήγε στη Θεσσαλονίκη, πήρε και 150 επιχειρηματίες (οι περισσότεροι από τη Θεσσαλονίκη) και τους πήγε επιχειρηματική εκδρομή στα Σκόπια.

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τα στελέχη της Ν.Δ. να μην συμμετέχουν στα περιφερειακά συνέδρια που πραγματοποίησε η κυβέρνηση. Ήθελε να δημιουργήσει «υγειονομική ζώνη» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο της Ν.Δ. Και υποχρεώθηκε επί 18 μήνες να βλέπει τα στελέχη της Ν.Δ. στο ακροατήριο του Αλ. Τσίπρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε πιστέψει ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε χάσει την επαφή με τον κόσμο που τον πιστεύει. Ξέχασε ότι αυτό του το είχαν «υποσχεθεί» ότι θα συνέβαινε, από το φθινόπωρο του 2016, δεν συνέβη. «Θα μιλά και δεν θα τον ακούει κανείς», του έλεγαν. Τώρα ας ζητήσει από τους επικοινωνιολόγους και τα πολιτικά στελέχη του να σκίσουν τα πτυχία τους.

Ο Κ. Μητσοτάκης περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και μιλά σε συγκεντρώσεις στελεχών και ολίγων εκατοντάδων οπαδών. Το δείχνουν και τα «κλειστά», «σφιχτά» τηλεοπτικά πλάνα που μοιράζει η ΝΔ. Ο Αλ. Τσίπρας με το καλημέρα μάζεψε χιλιάδες. Η Ν.Δ. πρέπει να συμβιώσει με το ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει λαϊκό έρεισμα. Αντίθετα, κάθε φορά που ο Κ. Μητσοτάκης πάει να μιλήσει αυθορμήτως με ανθρώπους της καθημερινότητας οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. ιδρώνουν, παθαίνουν ταχυπαλμία και αγχώνονται «τι θα πει πάλι».

Ο Αλ. Τσίπρας με τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι πέταξε το γάντι στον Κ. Μητσοτάκη, όπως έκανε με το "Μακεδονικό", με τα περιφερειακά συνέδρια, με την επικοινωνία με τον κόσμο.

Η μόνη απάντηση που έχει η Ν.Δ. είναι να μετρηθεί «στα μαρμαρένια αλώνια». Μπορεί η πτωχευμένη Ν.Δ., που ζει από τις χαριστικές ρυθμίσεις των τραπεζών, να γεμίσει το ΟΑΚΑ; Ή έστω το ΣΕΦ;

Η Φ. Γεννηματά προσπάθησε να δημιουργήσει δυναμική επιλέγοντας το ΣΕΦ. Οι κερκίδες ήταν πιο άδειες και από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Νταρουσάφακα στην Ευρωλίγκα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, που ονειρεύεται ποσοστά αυτοδυναμίας, είναι τόσο δυνατός ώστε να γεμίσει το ΟΑΚΑ;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)