to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Μάζευε κι ας είναι σάπιες ρόγες»

Κακώς, πολύ κακώς, η αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά, εστιάζουν την κριτική τους στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη. Δεν έχει νόημα.


Δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που παίρνουν υπόψη τους την κριτική και προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους. Θεωρεί ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτά που λέει και με τον τρόπο που τα λέει είναι κακόβουλος και εμπαθής, ότι θέλει να τον μειώσει γιατί τον φθονεί. Ο αυθορμητισμός του δεν χαλιναγωγείται. Και να ήθελε να το κάνει, δεν το μπορεί. Αυτή είναι η φύση του. Να λέει και να ξελέει, να εκτίθεται και να προκαλεί, να αδειάζει τους συναδέλφους του και τον προϊστάμενό του, να τοποθετείται εν θερμώ και να αυτοδιαψεύδεται εν ψυχρώ, τη μια μέρα να κολακεύει και την άλλη να επιτίθεται σ’ αυτούς που την προηγουμένη αποθέωνε.

Δεν του περνάει από το μυαλό να μείνει λίγο έξω από τη δημόσια συζήτηση που την αντιλαμβάνεται ως αντιπαράθεση χωρίς όρους και όρια, ως σύγκρουση με θριαμβευτές και ταπεινωμένους. Μία εβδομάδα χωρίς παρουσία σε κανάλι, σε όποιο κανάλι, του προκαλεί κρίση μελαγχολίας.

Επιχείρησαν από το μέγαρο Μαξίμου κάποιες φορές στο παρελθόν να τον συνετίσουν με συστάσεις, προειδοποιήσεις ακόμη και με απειλές, τον υποβίβασαν κόβοντάς του αρμοδιότητες μπας και συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις, αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Δεν έχει πρόβλημα με τις κωλοτούμπες. Είναι πρωταθλητής στο είδος. Αλλωστε στο κόμμα του υπάρχουν πολλοί με ανάλογα προσόντα στις γυριστές. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι πολύ δημοφιλές στην παράταξη των αρίστων.

Καλές επιδόσεις έχει και ο πρωθυπουργός. Με αυτήν την τακτική ξεγέλασαν κόσμο και κοσμάκη και κέρδισαν τις εκλογές. Αφού οι τάξεις των κοψοχέρηδων δεν πυκνώνουν, όπως τους βεβαιώνουν οι… έγκυροι και… ανιδιοτελείς δημοσκόποι δεν έχουν λόγους να την εγκαταλείψουν. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οι μάζες τσιμπάνε και αγοράζουν. Υπάρχει μεγάλο στοκ στις αποθήκες τους. Ο κ. Γεωργιάδης πάντως έχει αποδειχτεί και χρήσιμος για τους υποψιασμένους πολίτες. Του ξεφεύγουν (;) πράγματα που κάποιος άλλος στη θέση του θα έκανε τα πάντα για να κρύψει ή να εξωραΐσει.

Για παράδειγμα απ’ αυτόν μάθαμε ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης το όπως όπως άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, κάτι που αναγκάστηκε να παραδεχτεί εκ των υστέρων με χίλια ζόρια, με βαριά καρδιά και ξινισμένο ύφος ο πρωθυπουργός. Απ’ αυτόν μάθαμε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε εγκαίρως μέτρα για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη, παρά τις εισηγήσεις ορισμένων ειδικών, γιατί, όπως είπε σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, σεβάστηκε τις παραδόσεις και την πίστη των πολιτών. Οπότε η κριτική πρέπει να στραφεί στον πρωθυπουργό. Γιατί τον κρατάει στη θέση του; Μήπως γιατί αυτή είναι η συμφωνία τους στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας; Οι δυο τους το ξέρουν. Οι άλλοι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Μήπως γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν τον θέλει εκτός κυβέρνησης γιατί φοβάται ότι θα γίνει πόλος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης;

Ο κ. Γεραπετρίτης μάς είπε ότι ο πρωθυπουργός ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται γιατί δεν είναι μια συνήθης πολιτική φυσιογνωμία. Να τον πιστέψουμε; Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μήπως γιατί ο Αδωνης Γεωργιάδης είναι χρήσιμος στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Είναι από τους βασικούς εκπροσώπους της υπερδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ., έχει φανατικούς οπαδούς και δεν επιθυμεί ο πρωθυπουργός να κόψει τις γέφυρες με το ακροδεξιό ακροατήριο. Λειτουργεί δηλαδή με το σκεπτικό «μάζευε κι ας είναι σάπιες ρόγες». Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου νομίζω ότι η τρίτη εκδοχή αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)