to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μαύρες γιορτές θα περάσουνε και φέτος οι καναλάρχες

Η έννοια του παπαγάλου θα λάβει νέες διαστάσεις, ζωολόγοι από τα πέρατα της Γης θα έρθουν να μελετήσουν το είδος του σαρκοβόρου ψιττακού που ευδοκιμεί μόνο στην Ελλάδα.


Μέσα σε ένα μήνα χάρισαν στους καναλάρχες τις ψηφιακές άδειες, τους έδωσαν 4 δισ. από τα μεγάλα έργα και τα διόδια και μόλις προχθές τους απήλλαξαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το φόρο 20% επί των διαφημίσεων, τους δώρισαν δηλαδή μερικές δεκάδες εκατομμύρια επιπλέον. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι το 2014 τα κανάλια θα μασήσουνε τα σίδερα, θα σκίσουνε χασέδες, θα φάει η μύγα σίδερο, δεν θα βρει ο παππάς να θάψει, θα κλάψουνε μανούλες.

Φέρτε μας διοικητικούς να τους σκίσουμε, καθηγητές να τους ραβδίσουμε, σχολικούς φύλακες να τους ανασκολοπίσουμε, καθαρίστριες να τους αλείψουμε με πίσσα και πούπουλα, φέρτε μας αντιμνημονιακούς να τους σταυρώσουμε στην Αππία Οδό. Το 2014 οι Γιάννηδες, οι Όλγες, οι Μπάμπηδες- καμιά φορά νομίζω ότι είναι τα ίδια πρόσωπα, που πηδάνε από δελτίο σε δελτίο- θα γράψουνε ιστορία, θα λοιδορήσουν, θα ειρωνευτούν, θα ελεεινολογήσουν, θα συκοφαντήσουν, θα πουν πιο πολλά ψέματα κι από τον Μινχάουζεν. Η έννοια του παπαγάλου θα λάβει νέες διαστάσεις, ζωολόγοι από τα πέρατα της Γης θα έρθουν να μελετήσουν το είδος του σαρκοβόρου ψιττακού που ευδοκιμεί μόνο στην Ελλάδα.

«Η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και δη των επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων», λέει η αιτιολογική έκθεση που απαλλάσσει τα κανάλια από το φόρο του 20% επί των διαφημίσεων. Μπα, μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν επηρεαστεί από την οικονομική συγκυρία; Οι άλλες επιχειρήσεις; Οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που τους ανεβάζετε στο 80% την προκαταβολή φόρου; Οι μισθωτοί που τους καταργείτε τις φοροαπαλλαγές, για υπηρεσίες πρώτης ανάγκης; Οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων που πληρώνουν το χαράτσι εις το διηνεκές; Τι να κάνουμε, ας μην έχτιζαν σπίτι, ας έχτιζαν κανάλι.

Τουλάχιστον να βάζανε μια ρήτρα απολύσεων, να λέγανε ότι σας χαρίζουμε το 20%, με την προϋπόθεση ότι εντός του 2014 δεν θα κάνετε ούτε μία απόλυση. Σιγά μη βάζανε ρήτρα, σιγά μην τους νοιάζουν οι εργαζόμενοι. Χαρίζουν τα εκατομμύρια στα κανάλια, παρόλο που γνωρίζουν ότι θα διώξουν δεκάδες χαμηλόμισθους, για να διατηρήσουν τους παχύσαρκους μισθούς των τηλεστάρ και των μεγαλοστελεχών. Τύφλα να ‘χει ο Μινώταυρος.

Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα, τροποποιήστε την αιτιολογική έκθεση ως εξής: «Απαλλάσσουμε από το φόρο 20% επί των διαφημίσεων τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να διατηρηθούν οι συνθήκες που επιτρέπουν στον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΜΕΓΚΑ κ. Χρήστο Παναγόπουλο να γράφει ποιήματα επιπέδου Γαργάλατα». Ποιος είναι ο Γαργάλατας; Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός των αποστατών, ο Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας, ο ποιητής Γεώργιος Αθάνας, στον οποίο αποδόθηκε το « Κι ήταν τα στήθη σου άσπρα σαν τα γάλατα/ και μου 'λεγες γαργάλα τα», για να μείνει γνωστός εις τους αιώνες ως Γαργάλατας. Το εν λόγω ποίημα ίσως δεν ήταν δικό του, σε αντίθεση με το «τ' αυτάκια εγώ θα σου κρεμώ/ χνουδάτα κουμπουρέλια/ το χνούδι θα σε γαργαλά/ και κα-κα-κα τα γέλια», που ήταν κατάδικό του.

Ο Ποιητής του ΜΕΓΚΑ έχει γράψει το «Βγάλε απ' τα χείλη αυτού του κόσμου το κραγιόν/ Λύσε τον κόμπο στο σινιέ του παπιγιόν/ ‘Αψογες, άψυχες ζωές, δυο τίτλοι τέλους/ δεν κάνει σκόντο η μοναξιά ούτε σε αγγέλους». Θα μπορούσε αντί για «αγγέλους», να γράψει «Οθέλους», να φανεί δηλαδή και η σαιξπηρική του παιδεία. Επίσης, το παπιγιόν, εκτός από το κραγιόν, κάνει ρίμα και με το μενταγιόν, το παραγιών και το κουκουβαγιών.

Κάθε εποχή έχει τον Γαργάλατα που της αξίζει και μάλιστα σε φθίνουσα πορεία. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)