to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 23.11.2013

Κοινωνία

"Μαυραγορίτες εν δράσει" στα Carrefour: ακτιβισμός των νέων ΣΥΡΙΖΑ στους Αμπελόκηπους

Ακτιβισμός των νέων ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα Carrefour στους Αμπελόκηπους


Είσαι άνεργος; Έχει μειωθεί τόσο ο μισθός σου που δεν μπορείς να καλύψεις τις βασικές καθημερινές σου ανάγκες; Μην ανησυχείς. Η εταιρεία Carrefour-Μαρινόπουλος και οι συνεργάτες της βρήκαν τη λύση!


Γιατί όταν εσύ παλεύεις να επιβιώσεις, τότε οι πολυεθνικές είναι πάντα στο πλευρό σου για να εκμεταλλευτούν την απόγνωση σου!


Για αυτό τώρα η Carrefour-Μαρινόπουλος με τη συνεργασία της GoldBuyer, σου παρέχει την άνεση να ανταλλάξεις τα περιττά χρυσά σου κοσμήματα (αναμνήσεις μιας παλιάς εποχής έκκλητου βίου) στους πολυτελείς, λαμπερούς χώρους των πολυκαταστημάτων της για το πολύτιμο γάλα των παιδιών σου.


Κι αν έψαχνες σήμερα για ευκαιρία και δεν βρήκες καμία, ευτυχώς υπάρχουν τα Carrefour!


Άλλωστε, κάθε μέρα υπεύθυνα η Carrefour εστιάζει στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, εκμεταλλευόμενη εργαζομένους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και καταναλωτές που πουλούν χρυσά κειμήλια για να ψωνίσουν τρόφιμα.


Τώρα, λοιπόν, μπορείς και εσύ να ανταλλάξεις το χρυσό σου για να ωφεληθείς από τις προσφορές του καταστήματος.


Αντάλλαξε τώρα το χρυσό σου ρολόι Και πάρε Γάλα!


Σκότωσε τώρα το χρυσό σου δαχτυλίδι ή την βέρα σου! Για απορρυπαντικό ρούχων!


Σκότωσε τώρα το χρυσό σου μετάλλιο! Και πάρε μπανάνες!


Σκότωσε τώρα το χρυσό σου δόντι! Και πάρε κανένα κουτί φακές!


Στάσου!! οποιαδήποτε ομοιότητα είναι εντελώς συμπτωματική! Οποιαδήποτε ομοιότητα με τους μαυραγορίτες και την κατοχή του 40΄ είναι εντελώς συμπτωματική!!


Τώρα πια η κυβέρνησή σου, σε απάλλαξε από τον κόπο να ψάχνεις τον μαυραγορίτη σου σε σκοτεινά δρομάκια. Του έδωσε άδεια και τον έβγαλε στην γειτονιά σου!!

Κι αν πάλι είσαι εργαζόμενος στα Carrefour, τότε η τύχη σου χτύπησε την πόρτα. Γιατί τώρα δουλεύεις στα Carrefour με ατομική σύμβαση εργασίας, που δεν σε άφησαν καν να την δεις όταν την υπέγραφες. Έχεις τετράωρη απασχόληση, χωρίς όμως να έχεις ελεύθερο χρόνο! αφού εργάζεσαι με ελαστικό ωράριο και ίσως και τις Κυριακές! και φυσικά χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά!. Ίσως πάλι να είσαι ένας από τους υπερτυχερούς νέους κάτω των 29 που έφαγε τα νιάτα του στο πανεπιστήμιο και τώρα δουλεύει δίχως μισθό για τον «ευεργέτη» κύριο Μαρινόπουλο με το πρόγραμμα voucher! Τότε τι ευκολία! Το ενεχυροδανειστήριο είναι στα πόδια σου. Ρευστοποιείς και καταναλώνεις αμέσως, αφήνοντας τα χρήματά σου στον ίδιο σου τον εργοδότη. Εξάλλου με κάποιον τρόπο πρέπει κι εσύ να συμβάλλεις στην επιβίωσή του. Μην τα θέλεις όλα δικά σου!


Κι έτσι  η «why-φάει» κυβέρνησή σου μπορεί να είναι περήφανη ότι διατηρεί τις θέσεις εργασίας, στηρίζει την επιχειρηματικότητα, δεν κλείνει μαγαζιά, τονώνει την κατανάλωση και τελικά  θα σε οδηγήσει με σταθερά βήματα  στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Αν όμως  όλα αυτά σου μοιάζουν με μια σύγχρονη δουλεία, τότε το  δίλημμα έχει γίνει πια ξεκάθαρο:


Ή εμείς και η αξιοπρέπειά μας, ή αυτοί και τα χρυσά κέρδη τους.


Να τους ανατρέψουμε! Να πληρώσουν αυτοί που έχουν!!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)