to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μαυραγορίτες

Η κοινωνία λεηλατείται απροκάλυπτα, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο λογαριασμός του ρεύματος υπερβαίνει πλέον τον μισθό ή τη σύνταξη


Η τελευταία γραμμή άμυνας των κυβερνητικών είναι ιδεολογική: έχουμε πόλεμο, έχουμε φρικαλεότητες, ο δυτικός πολιτισμός δέχεται επίθεση από τον νέο Χίτλερ κι εσείς γκρινιάζετε για λίγα ευρώ παραπάνω που θα χρειαστεί να πληρώσετε στο ρεύμα. Γιατί έτσι είναι η τακτική απελπισίας.  Όταν δεν έχεις κάτι άλλο να πεις, πάντα υπάρχει μια θέση αρχής για να κρυφτείς από πίσω.

Και πίσω από αυτή τη θέση αρχής προσπαθούν να κρύψουν τα πάντα: τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο στήθηκε η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα πολύ πριν η ουκρανική κρίση αναδείξει τις στρεβλώσεις και εκτινάξει την αισχροκέρδεια στον ουρανό. Το χρηματιστηριακό παιχνίδι με τις τιμές του ρεύματος.

Την περήφανη πρωτιά στις τιμές χονδρικής σε ολόκληρη την Ευρώπη ήδη από τον περασμένο Αύγουστο. Το καρτέλ που έχει στηθεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της ΡΑΕ. Τα ληστρικά συμβόλαια με τα ψιλά γράμματα και τις καταχρηστικές πρακτικές.

Την υπερκερδοφορία για την οποία βοά όλος ο κόσμος, αλλά η κυβέρνηση την αγνοεί. Την απροθυμία να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά και η οποία δεν είναι καθόλου αθώα. Τη σταθερή άρνηση να παρθεί οποιοδήποτε μέτρο, όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κοινωνία λεηλατείται απροκάλυπτα, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο λογαριασμός του ρεύματος υπερβαίνει πλέον τον μισθό ή τη σύνταξη. Και η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους μαυραγορίτες και επικαλείται τον ανθρωπισμό των καταναλωτών. Μα σοβαρά τώρα;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)