to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 13.03.2017

Κοινωνία

#GDtrial: Στο ακροατήριο ο χρυσαυγίτης που είχε εξαπολύσει χυδαία επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Εφετείο η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με τις καταθέσεις μαρτύρων για την επίθεση και τον τραυματισμό με μαχαίρι του 16χρονου Φοίβου Δεμερτζίδη, μαθητή του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου από τον χρυσαυγίτη Γ. Αποστολόπουλο και τον ανήλικο συνεργό του τον Ιανουάριο του 2013 έξω απ' το σχολείο του πρώτου - Η Μάγδα Φύσσα αναγνώρισε στο ακροατήριο από την πλευρά των χρυσαυγιτών, το άτομο που προσέβαλε κατάφωρα τη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, φωνάζοντάς της «Πού είναι τώρα ο Παύλος σου;» και κάνοντας χυδαίες χειρονομίες - Η συνέχεια αύριο, 14/3, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού


(φωτογραφία αρχείου: Left.gr - Άγγελος Καλοδούκας)

Παρακολουθούμε τη δίκη μέσω του #GoldenDawnWatch, με σχετικό hashtag το #gdtrial

 
 

Με την 137η δικάσιμος συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργανωσης στο Εφετείο. Καταθέτει ο Φοίβος Δεμερτζίδης που εξιστορεί τα γεγονότα που συνέβησαν πριν τον τραυματισμό του. Η παρέα Αποστολόπουλου στο παρκάκι εξω απ' το σχολείο, η σχέση Αποστολόπουλου-Καμπιώτη, η προειδοποίηση μέσω Καλούση στον Φοίβο να μην γράφει "ΑΝΤΙΦΑ" στα θρανία γιατί θα τον σκοτώσουν. Ελάχιστοι χρυσαυγίτες ήταν στην αίθουσα, μεγάλης ηλικίας κυρίως.

Αναγνωρίστηκε ο χρυσαυγίτης που φώναξε «Πού είναι ο Παύλος σου;»

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έντονες διαμαρτυρίες εκφράστηκαν από την Μάγδα Φύσσα, κατά την διάρκεια της διακοπής, προς την αστυνομία καθώς διαπίστωσε πως στο ακροατήριο βρίσκεται άτομο που πρωτοστάτησε στα επεισόδια και τις χυδαιολογίες της 14ης Φεβρουαρίου, φωνάζοντας το χυδαίο «που είναι ο Παύλος σου τώρα» προς τη μηρτέρα του δολοφονημένου μουσικού και δεν συνελήφθη ενω εκκρεμεί η μήνυσή της.

Το πρόσωπο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.  Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα ενημέρωσαν αστυνομικούς της αίθουσας καθώς και το τμήμα ασφαλείας που έχει επιληφθεί της μήνυσης της Μάγδα Φύσσα, ότι βρισκόταν εντός αυτής το άτομο αυτό, χωρίς να υπάρξει κάποια επιπλέον εξέλιξη. 

Η οικογένεια Φύσσα, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας, ειδικά στην αίθουσα του Εφετείου, είναι ιδιαίτερα ανεκτική απέναντι στους χρυσαυγίτες, επιτρέποντας την υβριστική συμπεριφορά. «Δεν πίστευα ότι θα άφηναν να ακουστεί το σύνθημα “Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή” σε αυτό το δικαστήριο, τι άλλο να πω...», είπε η Μάγδα Φύσσα.

Η κατάθεση του Φοίβου Δεμερτζίδη

 
O Φ. Δεμερτζίδης περιέγραψε τους χρυσαυγίτες που ξεκίνησαν να τον απειλούν:
 
 
 
 

Ο Φοίβος, σημειώνει η Ειρ. Προμπονά, καταθέτει κάτι που γνωρίζουμε και απο την δίκη της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό:

-Υπάρχουν συμμαθητές, παιδιά που είδαν το μαχαίρωμα...δεν έχουν έρθει 'όμως να μιλήσουν ούτε τότε ούτε τώρα...

-Γιατί αυτό;

-Ο φόβος είναι ο λόγος...στην τηλεόραση εκείνο τον καιρό εδειχνε την βία που εξασκούσε. Ποια οικογένεια ήθελε να μπλέξει μαζί της;

Ο φόβος υπάρχει ακόμα και τώρα...

Ο Ι. Δεμερτζίδης, πατέρας του μαθητή που μαχαιρώθηκε έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο στις 28 Ιανουαρίου 2013, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επίθεση σε βάρος του 16χρονου γιου του Φοίβου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο ήταν «οργανωμένο σχέδιο».

Η υπόθεση:

«Το πρωί της Δευτέρας 28 Γενάρη 2013, ένα 16χρονο παιδί, μαθητής στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, μαχαιρώθηκε από εξωσχολικά άτομα πηγαίνοντας στο σχολείο του. Η ζωή του κινδύνευσε, ένα από τα τραύματα ήταν βαθύ, πολύ κοντά στην καρωτίδα. Τα τραύματα στην ψυχή του θύματος, στην οικογένειά του αλλά και την παρέα του, ασφαλώς θα αργήσουν να επουλωθούν»: η υπόθεση αυτή εξετάζεται στο Εφετείο, στην 137η συνεδρίαση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

(φωτογραφία αρχείου: Left.gr - Άγγελος Καλοδούκας)

Παρακολουθούμε τη δίκη μέσω του #GoldenDawnWatch, με σχετικό hashtag το #gdtrial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)