to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 30.10.2016

Κοινωνία

Mayday: Ούτε Βήμα Πίσω – Συλλογικές Συμβάσεις Τώρα

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην πάει ούτε ένα βήμα πίσω στην διαπραγμάτευση και να επιμείνει στην εκπροσώπηση εκείνης της κοινωνικής δύναμης που της έδωσε την εντολή της διακυβέρνησης, δηλαδή της μισθωτής εργασίας - Καλούμε τον κόσμο της εργασίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, οργανώνοντας την πάλη ενάντια σε όλους αυτούς που επιδιώκουν την υποτίμηση της ίδιας της ζωής του»


Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία Mayday, ενόψει των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά:

Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και άρα την δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Σήμερα, εντός μιας κατάστασης επιτροπείας από τους θεσμούς, η οποία επιβλήθηκε έπειτα από το μεταμοντέρνο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, δεν μπορούμε παρά να διεκδικήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα δημιουργήσει τις συνθήκες επανάκαμψης και ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος στην χώρα.

Η ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την αντεπίθεση του κόσμου της εργασίας βάζοντας φραγμό στην αχαλίνωτη λεηλασία των εργοδοτών.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην πάει ούτε ένα βήμα πίσω στην διαπραγμάτευση και να επιμείνει στην εκπροσώπηση εκείνης της κοινωνικής δύναμης που της έδωσε την εντολή της διακυβέρνησης, δηλαδή της μισθωτής εργασίας.

Την ίδια στιγμή, καλούμε τον κόσμο της εργασίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, οργανώνοντας την πάλη ενάντια σε όλους αυτούς που επιδιώκουν την υποτίμηση της ίδιας της ζωής του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)