to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 29.01.2016

Κοινωνία

MayDay: Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Νότιων - Νοτιοδυτικών Περιοχών της IndustriALL στηρίζουν την καμπάνια

Η συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τη νότια και νοτιοδυτική Ευρώπη (ομοσπονδίες και συνδικάτα μετάλλου και ενέργειας ) της IndustriALL που διεξήχθη στις 25-26 Ιανουαρίου στην Αθήνα πέρασε ομόφωνα ψήφισμα για την στήριξη της καμπάνιας mayday: Να Σταματήσουμε το Πραξικόπημα – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Τώρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.


 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 25 – 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016                             

ΑΘΗΝΑ

                           

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Νότιας και Νοτιοδυτικής Ευρώπης, Μέλη της IndustriALL, στη συνεδρίασή τους στην Αθήνα εκφράζουν όλη τους την αλληλεγγύη στον αγώνα των ελλήνων εργαζομένων και στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή κοινωνική πρωτοβουλία«, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.

Είναι απαράδεκτο, στις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, όπως η Ελλάδα, να επιβάλλονται πολύ αυστηρά μέτρα λιτότητας από θεσμούς που εκφράζουν μία επιθετική νεοφιλελεύθερη πολιτική γραμμή και που θέτουν σε αμφισβήτηση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα συστήματα κοινωνικής προστασίας.

Είναι ένα άμεσο πλήγμα στη δημοκρατία, στις Ευρωπαϊκές αξίες και στην Θεμελιώδη Σύμβαση Νο 98 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, διότι πλήττονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα των εργαζομένων, η ασφάλειά τους, οι συνθήκες εργασίας, όπως και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Η IndustriALL European Trade Union δεσμεύεται να προωθήσει και να διαφυλάξει σε όλη την Ευρώπη την κοινωνική και οικονομική δημοκρατία.

Οι Συλλογικές Συμβάσεις αντιπροσωπεύουν μία ισορροπία, εγγυώνται την κοινωνική δικαιοσύνη και κυρίως την προστασία των εργαζομένων από τις χωρίς ενδοιασμούς καταχρήσεις της εργοδοσίας. Για τον λόγο αυτό, χρειάζονται μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Είναι αναγκαίο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμμετέχουν στην εκποίηση όλων των σχεδίων οικονομικής και κοινωνικής φύσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο ανάκαμψης που προτείνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Συνδικάτων, επείγει η προώθηση της ανάπτυξης μέσω δημόσιων πολιτικών που βασίζονται σε μια αύξηση της αγοραστικής δύναμης και των συντάξεων.

Απευθύνουμε έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, την Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο να δράσουν για να επιστρέψουν η οικονομική δημοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η ελευθερία διαπραγμάτευσης, γιατί αυτά αποτελούν την κινητήρια δύναμη μιας κοινωνικής Ευρώπης και μιας Ευρώπης των λαών.

Οι οργανώσεις που υπογράφουν, συμμετέχουν σε ένα γενικότερο διάβημα της IndustriALL υποστήριξης σε όλη την Ευρώπη της οικονομικής δημοκρατίας και απόρριψης οποιασδήποτε αμφισβήτησης των συλλογικών συμβάσεων.

 Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Νότιων – Νοτιοδυτικών Περιοχών  της IndustriALL Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

tags: MayDay

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)