to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:48 | 03.11.2017

Πολιτική

Μαξίμου: Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ αυτοεξευτελίζεται ξανά

«Η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό και επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ», σχολιάζουν οι ίδιοι κύκλοι.


«Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό», σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ που ενεργοποιώντας τον μηχανισμό ψεύδους και προπαγάνδας της, προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή αναφορικά με την εγκληματικότητα, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε στην ακροδεξιά ρητορική φόβου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό  και επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ», σχολιάζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Και τονίζουν πως «ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017. Αναδεικνύοντας έτσι, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας»

Επί λέξει, ο Πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ανάφερε:

«Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι:

-              Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας

-              Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων,

μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια

-              Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών

-              Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών

-              Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ»

«Η πηγή των στοιχείων τα οποία παρέθεσε ο πρωθυπουργός, είναι ο πίνακας που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, για το Α’ Εξάμηνο του 2017», καταλύγουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις κάρτες:

«Εάν οι αριθμοί δεν είναι αυτοί που μας αρέσουν, ε, λοιπόν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς. Η ΝΔ επικαλείται στοιχεία παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα 2012 -2016, παραβλέποντας εκείνα των δύο τελευταίων ετών, με σκοπό να στηρίξει το αφήγημά της περί έξαρσης της ανομίας», ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Για του λόγου το αληθές τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΝΔ αναφέρει: «Ενοχλήθηκε σήμερα ο κ. Τσίπρας που τον αποκαλέσαμε ψεύτη. Και την ίδια ακριβώς στιγμή απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη Κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. Αναφέρει επίσης πως οι πολίτες ξέρουν την πραγματικότητα καθώς την ζουν στις γειτονιές τους».

Κατά τη Ν.Δ., «τα στοιχεία της αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του».

Η Ν.Δ. σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας είπε ότι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%. «Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5% », συμπληρώνει η Πειραιώς.

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%. Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, από το 2014 στο 2016, αυξήθηκαν κατά 25,5%» συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία και τονίζει επίσης: «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%. Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών είναι αυξημένες κατά 5% (το 2015) και 2,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014».

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%. Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά  32,3%.  Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%. Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά 18,4% (το 2015) και κατά 3,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014», προσθέτει η Ν.Δ.

Καταλήγοντας τονίζει πως «αυτή είναι η αλήθεια την οποία μπορεί εύκολα κανείς να επιβεβαιώσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας. Όλα τα άλλα που είπε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή είναι fake news με -φαρδιά πλατιά- την υπογραφή Τσίπρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)