to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:34 | 15.11.2017

Πολιτική

Μαξίμου: Ο λόγος στη δικαιοσύνη για τη διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων από τη Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφορικά με τη σημερική αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών».


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από την πρώτη στιγμή επένδυσε στην καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συνατκτών», άκρως υπονομευτική στάση κράτησε η Μιράντα Ξαφά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε κλειστή λέσχη επενδυτών στο Λονδίνο ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο σημερινό της θέμα αναφέρει ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη Μιράντα Ξαφά εργάστηκε κατά περιόδους σε υψηλές θέσεις στο ΔΝΤ. Το 1991-93 εργάστηκε ως διευθύντρια του οικονομικού γραφείου του Κων. Μητσοτάκη στην Αθήνα, αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της. Πολλά δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί φέρουν τη Μιράντα Ξαφά να ανήκει στην ομάδα των άτυπων συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ν. Σβέρκου, το τελευταίο διάστημα, λόγω των θετικών ενδείξεων για την ελληνική οικονομία και των ευοίωνωνμηνυμάτων που μεταδίδονται από τους θεσμούς και την Αθήνα για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακές συναντήσεις μεταξύ επενδυτών και Ελλήνων πολιτικών παραγόντων που βρίσκονται κοντά όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ., με την πλευρά των επενδυτών να αναζητά πληροφορίες.

Μια κλειστή λέσχη του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες, φιλοξένησε μια τέτοια συνάντηση την περασμένη Παρασκευή. Συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων και από ελληνικής πλευράς η Μιράντα Ξαφά φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι επενδυτές βρήκαν εξόχως ενδιαφέρουσα μια συζήτηση μαζί της.

Αυτά που άκουσαν όμως από τη Μιράντα Ξαφά τους εξέπληξαν και τους προκάλεσαν πολλά ερωτήματα όπως μετέφεραν ορισμένοι εξ αυτών στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.


Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Μιράντα Ξαφά

Μιλώντας στην ιστοσελίδα "Liberal" η κ. Ξαφά διαψεύδει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται "ειδήσεις" χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news, την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό», υποστηρίζει η κ. Ξαφά και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)