to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:19 | 10.12.2018

Πολιτική

Η Συμφωνία των Πρεσπών και η στάση του Ποταμιού

Το γεγονός ότι δυο κυριακάτικες εφημερίδες αφιέρωσαν τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό, σχολίασε το Μαξίμου και κάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού να ξεκαθαρίσει τη στάση του


Το ένα σενάριο κυριακάτικης εφημερίδας θέλει τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει ήδη ανταλλάξει την ψήφο του για την συμφωνία των Πρεσπών με ένα υπουργείο και μια θέση στο ψηψοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Το δεύτερο σενάριο επίσης κυριακάτικης εφημερίδας τον εμφανίζει να έχει θορυβηθεί από τη ρητορική Ζάεφ και να αναμένει την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. 

Το ερώτημα Μαξίμου

«Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δυο κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μάς προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε.

Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας» αναφέρει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού στο Μαξίμου 

«Είναι Κυριακή και είναι λογικό κάποιοι να υπολειτουργούν, ακόμη και στο Μαξίμου. Αν δεν υπολειτουργούσαν πάντως θα γνώριζαν ότι το Ποτάμι εκτός από έξυπνες ατάκες δίνει και ολοκληρωμένες απαντήσεις» αναφέρει μήνυμα του Δημήτρη Τσιόδρα, στο οποίο παρατίθενται σχετικά δημοσιεύματα, σημειώνοντας «ας διαβάσουν εδώ: http://topotami.gr/oi-alytrotismo i-na-min-epistrefoun-apo-to-parathyro/ … και εδώ: http://topotami.gr/oi-alytrotikes-anafores-en-etei-2018-den-antechoun-se-kamia-sovari-syzitisi/ »:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τα πρωτοσέλιδα που... θολώνουν τα νερά του Ποταμιού

Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της Real News, η αλλαγή πλεύσης στο Μακεδονικό συνοδεύεται από το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη ότι «θα δούμε τα επίσημα κείμενα του νέου συντάγματος της πΓΔΜ και μετά θα καθορίσουμε τη στάση μας». Κατά άλλο δημοσίευμα, της «Νέας Σελίδας, υπάρχει υπόγειο παζάρι κορυφής -προσδιορισμένο μάλιστα και σε δύο συναντήσεις ανάμεσα στον επικεφαλής του Ποταμιού και τον Κυριάκο Μητσοτάκη- στο οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης διαπραγματεύται την ψήφο του επί της συμφωνίας των Πρεσπών για ένα υπουργείο και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εν λόγω παζάρι εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - Ποταμιού για συγκυβέρνηση, στα πρότυπα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, με συντονιστή τον Κώστα Σημίτη.


Στ. Θεοδωράκης: Δεν παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι

«Το ρεπορτάζ στη "Νέα Σελίδα" έχει σοβαρά κενά. Στο μυστικό παζάρι ζήτησα και 1 μόνιμη θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και 2 ντενεκέδες λάδι από το κτήμα στο Ακρωτήρι. Αχ... Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν απ τις παλιές σελίδες. ΔΕΝ παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι!», αναφέρει σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Σελίδα" σύμφωνα με το οποίο διαπραγματεύεται την ψήφο του στη Συμφωνία των Πρεσπών με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)