to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 05.09.2018

Πολιτική

Μαξίμου: Η ΝΔ του Μητσοτάκη ομνύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά στέλνει το λογαριασμό στο Δημόσιο

Πώς σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού το αντικοινωνικό σχέδιο Μητσοτάκη για την κοινωνική ασφάλιση αλλά και την προκλητική «πρόταση» Γεωργιάδη για διαγραφή των δανείων της ΝΔ,


Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε σχόλιό του:

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θέλει να παραχωρήσει τις συντάξεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, πετώντας στον Καιάδα την πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Σήμερα. ο Αντιπρόεδρός του είχε το θράσος και χωρίς ίχνος ντροπής ζήτησε διαγραφή των δανείων της ΝΔ, άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η ατζέντα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ομνύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία όταν εμπλέκονται συμφέροντα, αλλά στέλνει το λογαριασμό στο Δημόσιο όταν πρέπει να πληρώσει».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ «υποσχέθηκε», για μία ακόμη φορά, να παραδώσει σε ιδιωτικές εταιρείες την επικουρική ασφάλιση, προεξοφλώντας την εξαΰλωση όλων των ήδη καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων. Προφανώς αδιαφορεί για το πώς θα πληρώνονται οι σημερινές επικουρικές συντάξεις, εφόσον εκλείψουν οι εισφορές των νέων εργαζομένων.

«Το σχέδιο επιστροφής του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε συνθήκες χρεοκοπίας, των αλλεπάλληλων περικοπών και  των ελλειμμάτων του παρελθόντος, για να ενισχυθούν τα συμφέροντα της ιδιωτικής ασφάλισης που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης,  θα πέσει στο κενό», σχολίασε μεταξύ άλλων το υπουργείο Εργασίας. 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου: Βαθιά αντικοινωνικό το σχέδιο Μητσοτάκη για την κοινωνική ασφάλιση

Η «πρόταση» Γεωργιάδη

Σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο Αδ. Γεωργιάδης επανέλαβε την προκλητική θέση για τη διαγραφή των χρεών της ΝΔ, την οποία είχε διατυπώσει για πρώτη φορά το 2015, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά παρακάτω) ο οποίος καλεί εκ νέου τον Κυρ. Μητσοτάκη «να δώσει ξηγήσεις τόσο για τα χρέη της ΝΔ ,όσο και για το αν υιοθετεί τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη».

(το σχετικό ηχητικό απόσπασμα)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη:

«Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος να σπάσει τη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα υπέρογκα χρέη του κόμματος προς τις τράπεζες. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον λαλίστατο αντιπρόεδρο της, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7*, επανέλαβε την προκλητική θέση για τη διαγραφή των χρεών της ΝΔ, την οποία είχε διατυπώσει για πρώτη φορά το 2015.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις τόσο για τα χρέη της ΝΔ όσο και για το αν υιοθετεί τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη περί διαγραφής χρεών του κόμματος του, οι οποίες προσβάλλουν ευθέως ολόκληρη την κοινωνία. Έχει σκοπό άραγε ο πρόεδρος της ΝΔ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του πρόταση για διαγραφή κομματικών χρεών;».

Η ΝΔ θα ασκήσει έφεση στην απόφαση για τα χρέη της

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δεν έχει κοινοποιηθεί στη ΝΔ απόφαση του δικαστηρίου, κατόπιν της προσφυγής της Τράπεζας Πειραιώς, που αφορά στην εξόφληση των χρεών του κόμματος. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι δεν έχει υπάρξει καμία δέσμευση ή κατάσχεση και εφόσον κοινοποιηθεί «θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση». Ισχυρίζονται ότι τα τελευταία τρία χρόνια η ΝΔ είναι απολύτως οικονομικά αυτάρκης και καλύπτει τα έξοδά της από τις εισφορές των μελών της και σημειώνουν επίσης ότι το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης διοχετεύεται στην αποοπληρωμή των χρεών.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση των χρεών, μία φόρμα εξυπηρέτησης των δανείων διαφορετικά θα οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας του κόμματος.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την καταδικαστική απόφαση για τα χρέη της Ν.Δ. στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως τόνιζε συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου:

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναδεικνύει το μέγεθος της διαπλοκής του παλαιού πολιτικού συστήματος με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας και του θράσους της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ. Πόσες φορές αλήθεια έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για τη διαφάνεια στα οικονομικά της ΝΔ; Και πόσες ακόμα να διατείνεται ότι θα σώσει τη χώρα ο αρχηγός ενός χρεοκοπημένου οικονομικά κόμματος; Οι πολίτες ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα φέσια της ΝΔ και πώς αυτά θα εξοφληθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)