to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 17.03.2018

Πολιτική

Μαξίμου: Μετά τις σημερινές συνταρακτικές αποκαλύψεις, η Ν.Δ. εμμένει στα περί σκευωρίας;

Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχετικά με αποκαλύψεις που αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς


Στις αποκαλύψεις που είδαν σήμερα τη δημοσιότητα αναφέρεται η ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

Η ανακοίνωση  του Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού αναφέρει:

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε "κουκουλοφόροι" -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.

Τότε,  όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνη Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί "φέρονται να εμπλέκονται" και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:

Εμμένει ακόμη στο αστείο  επιχείρημα περί σκευωρίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη Αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis.»


Nέες αποκαλύψεις της «Αυγής» για άλλες δύο συναντήσεις Σαμαρά με Φρουζή

Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της «Αυγής»:

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΡΟΥΖΗ

* Δύο συναντήσεις Σαμαρά - Φρουζή μέσα σε τρεις μήνες. Η πρώτη στις 17 Δεκεμβρίου 2012 και η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου 2013

* Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του πρώην πρωθυπουργού, που είχε μιλήσει στη Βουλή μόνο για δύο δημόσιες συναντήσεις του με τον Κ. Φρουζή, και μάλιστα μία παρουσία της Μέρκελ, οι οποίες όμως έγιναν σε άλλες ημερομηνίες

* Τρεις συναντήσεις με τον Γ. Στουρνάρα. Η πρώτη στις 7 Δεκεμβρίου 2012, η δεύτερη στις 17 Δεκεμβρίου 2012 και η τρίτη στις 29 Ιανουαρίου 2013

* Με πέντε ακόμη υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο είχε συναντήσεις την ίδια περίοδο (Νοέμβριος 2012 - Μάρτιος 2013) ο Κ. Φρουζής

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis φέρνει στο φως η "Αυγή". Στο κατασχεμένο υλικό έχει βρεθεί ένα έγγραφο που έστειλε ο Κ. Φρουζής στη μητρική Novartis, με το οποίο την ενημερώνει για τις ενέργειες και τις συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα που έχει κάνει από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013. Σε αυτό το έγγραφο φέρεται να αναφέρονται και δύο συναντήσεις με τον Αντ. Σαμαρά, καθώς και οι συναντήσεις που είχε κάνει ο Κ. Φρουζής με πολιτικά πρόσωπα. 



Στην «Εφ.Συν.» μοναδικά ντοκουμέντα από τα αρχεία της Novartis: «Να μην την πάθουμε όπως η Siemens»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών - Σαββατοκύριακο», σε εμπιστευτική έκθεσή της, με οδηγίες προς τα στελέχη της, η φαρμακοβιομηχανία Novartis στην ουσία ομολογεί το σκάνδαλο και προχωρά στη χαρτογράφηση του πολιτικού κόσμου. 

Στην εμπιστευτική έκθεση προς τα στελέχη της η φαρμακοβιομηχανία στην ουσία ομολογεί το σκάνδαλο και προχωρά στη χαρτογράφηση του πολιτικού κόσμου σε εχθρούς, πιθανούς φίλους και... καμένους, προκειμένου να χαράξει την τακτική της για το ποιους και πώς να πλησιάσει ώστε να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά.

Διαπιστώνει ότι «η πολιτική ηγεσία του σημερινού υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται συστηματικά σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε επαφή με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα με τις πολυεθνικές. Αρνούνται συναντήσεις με τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας ακόμα και τις τυπικού χαρακτήρα». Στο έγγραφο η Novartis παραδέχεται ακόμα ότι ο χώρος του φαρμάκου είναι «νομοθετημένος αλλά υπάρχει έλλειψη συμμόρφωσης σε σχέση με την εφαρμογή των κανόνων και των νόμων».

Από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτεται:

 Πώς και γιατί η Novartis καθόρισε τη γραμμή της το 2017 με άξονα το σκάνδαλο Siemens.

 Η στρατηγική της φαρμοκοβιομηχανίας και η σχέση της με τους πολιτικούς.

 Ο Άδωνις, ο Κυριάκος και ο Τσίπρας. Η αξιολόγησή τους από την εταιρεία. 


Για λάσπη κάνει λόγο πάλι ο Άδωνις

«Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη», σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook o Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)