to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 15.07.2018

Πολιτική

Η Ν.Δ. επιχειρεί να ξαναζεστάνει την κατά παραγγελία της λάσπη των «Παραπολιτικών»

Δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που ρίχνει λάσπη σε συγγενικά του πρόσωπα. Παρ' όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να συντηρήσει την υπόθεση και επανέρχεται με νέα ανακοίνωση. Τους ισχυρισμούς της ΝΔ αντέκρουσε με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Δημήτρη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι στον αδελφό του πρωθυπουργού δεν επιβλήθηκε καμία ποινή από το δικαστήριο, άρα δεν υπάρχει ποινή που δεν εκτίθηκε χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου.


Το Μαξίμου κάλεσε χτες τη ΝΔ «να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του πρωθυπουργού», ενώ νωρίτερα υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος να μιλήσει ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων», απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ μετά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που ρίχνει λάσπη για εταιρεία συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «τα Παραπολιτικά λειτούργησαν κατά παραγγελία του Μητσοτάκη».



Η Ν.Δ. επανηλθε σήμερα με νέα ανακοίνωση:

«Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχειρούν από χθες να συσκοτίσουν την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του πρωθυπουργού πετώντας, κατά την προσφιλή τακτική τους λάσπη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται πλήρως δια του πλέον αρμοδίου προσώπου. Του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Τσίπρα, κ. Γιάννη Ματζουράνη. Στην παρέμβασή του στον Σκάι, ο κ. Ματζουράνης, παραδέχθηκε σήμερα ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας όχι μόνον δικάστηκε επειδή η εταιρεία του υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι δεν εξέτισε την ποινή του χάριν και μόνον του φωτογραφικού νόμου του κ. Παρασκευόπουλου που παρέγραψε το αδίκημά του».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ύστερα από αυτά, τίθεται ευθέως το ερώτημα: σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα επιχειρούσε ο αδερφός του πρωθυπουργού να διεκδικήσει δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, θα δικαζόταν και θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη και η κυβέρνηση θα είχε και το θράσος να εγκαλεί τα ΜΜΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή αποκαλύπτουν το σκάνδαλο;».


Ι. Μαντζουράνης: Καμία φωτογραφική διάταξη, όπως αναληθώς ισχυρίζεται η Ν.Δ.

Στην περίπτωση του Δημήτρη Τσίπρα δεν επιβλήθηκε καμία ποινή από το δικαστήριο, "άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή, η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες", αναφέρει ο δικηγόρος του, Ιώαννης Μαντζουράνης.

"Συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας", τονίζει ο δικηγόρος σε δήλωση που εξέδωσε "προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων".

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη: 

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί, προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης, δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή. Άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή , η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες και συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ιωάννης Μαντζουράνης δικηγόρος"


Τι απαντά η Τράπεζα Πειραιώς

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αφορά ρύθμιση δανεισμού εταιρείας το έτος 2016, η Τράπεζα Πειραιώς υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Η Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων.


Το Μέγαρο Μαξίμου σε χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε:

Ο πανικός του κυρίου Μητσοτάκη είναι τελικά πολύ κακός σύμβουλος. Επειδή δεν τολμά να φανερώσει ποιος χρηματοδότησε τη σύζυγό του, ούτε απαντά γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες, επιδίδεται σε έναν φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του Πρωθυπουργού.

Η ΝΔ, όμως, σε αντίθεση με τις εφημερίδες του συνεταίρου του αρχηγού της, είναι αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ρυπαρό έντυπο, που το εκδίδουν άνθρωποι του υποκόσμου.

Την καλούμε, λοιπόν, να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του Πρωθυπουργού.

Ειδάλλως, εκτός από κοινοί συκοφάντες, θα είναι και υπόλογοι κατά το νόμο.

ΥΓ. Να επανέλθετε. Όσο επανέρχεστε τόσο εκτίθεστε και άλλο τόσο μεγαλώνει το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί.


Το κατα παραγγελία πρωτοσέλιδο:

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

«Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου», απαντά η ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει: «Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει. Θα επανέλθουμε».

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ μετά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που ρίχνει λάσπη για εταιρεία συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού, τονίζει:

«Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις «φοβερές» αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων.

Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου balloon payments, όπως αυτή του «Κήρυκα Χανίων».

Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;

Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγο του να τους γνωρίσει και σε εμάς;»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

«Πολιορκημένος από τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων, τις  οικογενειακές του offshore, τις θολές οικονομικές συναλλαγές, και τα τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού..

Προανήγγειλε πριν λίγες μέρες στη Βουλή τη λάσπη που παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον γνωστό επιχειρηματία και κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Ο στόχος του πανικόβλητου κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Να αποδείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Η «φοβερή», όμως, σημερινή αποκάλυψη που προανήγγειλε στη Βουλή , τελικά, τα κάνει πολύ χειρότερα για τον ίδιο:  Γελάνε και οι πέτρες. 

Πώς να εξισώσεις εκείνον που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με την κρίση, και ρυθμίζει διαφανώς το δάνειό του, με κείνον που χρηματοδοτείται από ύποπτες offshore, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή για τα δανεικά του, και εξασφαλίζει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις;

Γιατί, αν ήταν έτσι, οι μισοί Έλληνες που ρυθμίζουν τα τραπεζικά τους δάνεια, θα ήταν ομογάλακτοι της offshore  ηθικής που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη. Και θα έπρεπε να κατηγορηθούν ως ομοτράπεζοι εκείνων που δήθεν ρυθμίζουν, για να μην πληρώσουν.

Χειρότερη, όμως, και από αυτό είναι η βάναυση, ποταπή, και χυδαία επίθεση λάσπης, από την ίδια εφημερίδα, εναντίον του, από τις αρχές της δεκαετίας του '90, νεκρού θείου του πρωθυπουργού.

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να κρίνει τη δολοφονία χαρακτήρων, που κατόπιν παραγγελίας του κ. Μητσοτάκη, διαπράττει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω τους, όμως, ας μην έχουν αυταπάτες. Ούτε το θολό πόθεν έσχες τους, ούτε το ναρκόπλοιο Noor1, ούτε τα στημένα, ούτε οι συναλλαγές του σκότους, πρόκειται να ξεχαστούν.

Είναι σε θέση με τις αθλιότητές τους, να προκαλούν στους αθώους, και σε όσους ξέρουν την αλήθεια, και καταλαβαίνουν τα κίνητρά τους, θλίψη και οργή.

Αλλά όχι φόβο.

Οψόμεθα, κύριε Μητσοτάκη»

Και η ανακοίνωση της ΝΔ που επιβεβαιώνει την... παραγγελιά

Το μεσημέρι του Σαββάτου το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την παραγγελία του δημοσιεύματος, επαναλαμβάνοντάς το προς δημιουργία εντυπώσεων,  και γράφοντας πως «ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ» - μικρή σημασία για τη ΝΔ βέβαια έχει πως τα περί δόσης 300€ αναφέρονται στην πρώτη διετία αποπληρωμής (κατόπιν ανέρχονται σε 5.000€) σύμφωνα με το ίδιο το δημοσίευμα. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με απειλές «αποκαλύψεων», προς άγραν εντυπώσεων: «Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε».

 

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)