to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 04.05.2015

Πολιτική

Μαξίμου για δημοσίευμα εφημερίδας "Θεσσαλονίκη": Δώστε όνομα

"Περιμένουμε από την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» στην αυριανή της έκδοση, στην ίδια σελίδα να αναφέρει το όνομα του Αναπληρωτή Υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού", σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται σε Αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο


"Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση", υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. 

Το δημοσίευμα της "Θεσσαλονίκης"

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμα με την υπογραφή του Νίκου Ηλιάδη "μέγα πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση από τη σημερινή αποκάλυψη της «Θ» ότι κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ποσό ύψους περίπου 80.000 ευρώ".

"Σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία έχει στη διάθεσή της η «Θ», πρόκειται για μεταφορά χρημάτων που έγινε μέσα στο Μάρτιο, δηλαδή περίπου δύο μήνες από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από το εν λόγω στέλεχος, και μάλιστα όχι τμηματικά αλλά με μία και μόνη συναλλαγή. Το ποσό μεταφέρθηκε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου. Τα χρήματα ανήκουν σε αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Η «Θ», η οποία διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του, αποφεύγει προς το παρόν να τα δημοσιοποιήσει, επειδή δεν κατέστη χθες δυνατή η επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να φιλοξενηθεί και η δική του γνώμη, καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα στον ίδιο και στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που η αιτιολόγηση για τη μεταφορά των χρημάτων δεν είναι επαρκής. Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να τον καλέσει αμέσως, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για αυτήν την τουλάχιστον παράδοξη συμπεριφορά για εν ενεργεία κυβερνητικό στέλεχος".

Διαβάστε ακόμα: Μαξίμου: Χαιρετίζουμε την "αντίσταση"... Καραγκούνη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)