to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 29.03.2020

Διεθνή

«Ματώνουν» οι ΗΠΑ, νέα μέτρα σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι και Κονέκτικατ

Ο αριθμός των νεκρών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 237 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 965 αφότου ξέσπασε η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.


Στην Πολιτεία καταγράφηκαν επίσης 7.195 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πρόσθεσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Νέα Υόρκη είναι η Πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις ΗΠΑ.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησαν από τους κατοίκους των πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέκτικατ, όπου μαίνεται η πανδημία του κορονοϊού, να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.

Σε σχετική ταξιδιωτική οδηγία η υπηρεσία διευκρινίζει ότι αυτή η προειδοποίηση δεν αφορά τους εργαζόμενους σε «κρίσιμους» τομείς «υποδομών» που θεωρούνται απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης, παραγωγή και διανομή τροφίμων, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και άλλα).

Τα  νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έρχονται μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι «ίσως χρειαστεί» να επιβληθεί καραντίνα στις τρεις πολιτείες, αλλά θα προτιμούσε να μην το κάνει.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως αντ’ αυτού ζήτησε από τα Κέντρα CDC να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από τις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.

ΑΠΕ-ΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)