to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 03.04.2020

Κοινωνία

Μαθητική πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας», αναφέρει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, η οποία καλεί τους μαθητές της χώρας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μέσω καλλιτεχνικών δημιουργιών.


Με σύνθημα «Υπερήρωες χωρίς καν μάσκα; Οι μαθητές είμαστε μαζί σας! Στηρίζουμε τα αιτήματά σας», οι μαθητές αφιερώνουν τα σκίτσα, τα συνθήματα, τα γκράφιτι και τους στίχους τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας. «Για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή τους», όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα ενόψει της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία.

Το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας αναφέρει τα εξής:

Παρακολουθούμε όλη αυτήν την περίοδο τη μάχη που δίνετε μέσα στα νοσοκομεία. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε πως κάνετε τη δουλειά σας, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία όλων μας, κόντρα σε τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν.Γιατί ξέρουμε πως:

Δεν έχετε επαρκή μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες κτλ).

Είστε λίγοι. Υπάρχουν 30.000 χιλιάδες κενά γιατρών και νοσοκόμων. Έχουν καλυφθεί ελάχιστα από αυτά, όταν δεκάδες από εσάς αρρωσταίνετε γιατί δεν είστε προστατευμένοι.

Δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μας βοηθάτε αν αρρωστήσουμε. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πολύ λιγότερες από αυτές που έχουν ανάγκη οι ασθενείς, ενώ όλες οι έρευνες δείχνουν πως 4 στους 5 σώζονται αν μπουν σε ΜΕΘ.

Με λίγα λόγια...

ΣΑΣ ΖΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ...ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ!

Σας βγάζουμε το καπέλο που δεν σας αρέσουν ούτε τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, ούτε γενικά τα μεγάλα λόγια χωρίς ουσιαστικές πράξεις που πραγματικά να βοηθήσουν τη μάχη που δίνετε. Δηλαδή, εν μέσω πανδημίας να γίνει το αυτονόητο: Στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Νοσοκομείων με μόνιμη πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και να έχετε όλα τα απαραίτητα υλικά για να δουλέψετε για εμάς. Να επιταχθεί ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας στις δικές σας ανάγκες, δηλαδή στις ανάγκες όλου του λαού.

Οι μαθητές προσπαθούμε να μορφωθούμε κόντρα σε εμπόδια που συναντάμε στο σχολείο και στην παιδεία μας. Σε εμάς στερούν εφόδια από τη μόρφωση που έχουμε ανάγκη όταν όλες οι κυβερνήσεις κόβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία και δίνουν χρήματα στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Σε εσάς, αντί να σας στηρίζουν με ότι ζητάτε για να κάνετε τη δουλειά σας, στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες υγείας, τις ιδιωτικές κλινικές και τη μεγάλη εργοδοσία σε κάθε κλάδο. Δεν είναι αλήθεια πως “γενικά δεν υπάρχουν χρήματα”. Όλες οι κυβερνήσεις επιλέγουν να τα δίνουν αλλού, όχι στις ανθρώπινες ανάγκες. Οι ανάγκες μας δεν σταματάν, για αυτό δεν σταματάμε να διεκδικούμε ότι μας αξίζει.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

Για αυτό και επιλέγουμε με αφορμή την Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία να συμβάλουμε σε αυτό με: Τα σκίτσα μας, τους στίχους μας, τα βίντεο μας, τα γκράφιτι και τα συνθήματα μας.

Καλούμε τις Συντονιστικές Επιτροπές, τα μαθητικά συμβούλια και κάθε μαθητή σε όλη την Ελλάδα να δημιουργήσει για αυτόν τον σκοπό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)