to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 02.09.2012

Πολιτική

Μαθήματα... Αλληλεγγύης στο Ηράκλειο

Μαθήματα αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αδιόριστων και το Σωματείο Μισθωτών εκπαιδευτικών, στο 9ο Γυμνάσιο στα Δειλινά.


Οι εγγραφές ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα στο 9ο Γυμνάσιο στις 5 το απόγευμα.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:
"Θέλοντας να καταθέσουμε εμπράκτως την εναντίωσή μας στη λαίλαπα κατά των λαϊκών κατακτήσεων που έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ αλλά και να συμβάλουμε στον αγώνα για την ανατροπή της εξαθλίωσης, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία οργάνωσης «μαθημάτων αλληλεγγύης» και διδακτικής ενίσχυσης μαθητών που οι οικογένειές τους πλήττονται κατάφωρα οικονομικώς.
Μόνος δρόμος είναι οι κοινοί αγώνες και η αλληλεγγύη! Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή δηλώνοντας τη συμμετοχή τους (Ονοματεπώνυμο, Ειδικότητα και Διαθεσιμότητα) στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου (στέλνοντας e-mail).
Σε πρώτη φάση τα «Μαθήματα Αλληλεγγύης» θα λειτουργήσουν σε δύο σχολικές μονάδες, το 9ο και το 12ο Γυμνάσιο, θέλοντας να ξεκινήσουμε την προσπάθεια μας από περιοχές που έχουν μάλλον μεγαλύτερη ανάγκη με έμφαση στη βασικότερη γυμνασιακή εκπαίδευση. Φυσικά όλοι οι μαθητές του Ηρακλείου, όχι μόνο των παραπάνω Γυμνασίων, είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν τα ενισχυτικά αυτά μαθήματα.
Θέλησή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης γιατην παιδεία σε μια περίοδο όπου η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση απαξιώνεται καθημερινά.
Σχολικές μονάδες καταργούνται ή συγχωνεύονται, όλες υπολειτουργούν, μαθητές κάνουν μάθημα χωρίς σχολικά εγχειρίδια ενώ όλο και περισσότεροι γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες που δημιουργεί το υπάρχον εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Τα «μαθήματα αλληλεγγύης» δε δημιουργούνται για να αναπληρώσουν τις ελλείψεις της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά για να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στους μαθητές.
Τα «μαθήματα αλληλεγγύης» των Σωματείων θα ξεκινήσουν την 3η Σεπτεμβρίου στα γυμνάσια 9ο και 12ο με μετεξεταστέους μαθητές και θα συνεχιστούν μετά σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από το Σύλλογο Αδιόριστων και από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν και καλούμε μόνιμους και συνταξιούχους συναδέλφους να δηλώσουν επίσης συμμετοχή.
Στα παραπάνω σχολεία, όπου θα λειτουργήσουν τα τμήματα μαθημάτων, θα οριστεί ένας υπεύθυνος από κάθε σωματείο για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Στο 9ο γυμνάσιο η  έναρξη στις 3 Σεπτεμβρίου 2012. Στις 5:00 μ. μ. θα βρίσκονται οι καθηγητές στο σχολείο.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στη Δ/νση του σχολείου, απογευματινές ώρες στον υπεύθυνο λειτουργίας των μαθημάτων. Επίσης στην ΕΛΜΕ τηλεφωνικά ή με email καθώς και στο Σύλλογο Αδιόριστων Εκπαιδευτικών


Πηγή: cretalive.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)