to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 26.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Μάθημα αλληλεγγύης από την Ισπανία: Μαγαζάτορας προστατεύει διαδηλωτές από τα ΜΑΤ

Το σχόλιο και η φωτογραφία αλιεύθηκαν από τη σελίδα του facebook : Εσύ που ήσουν;


Αυτό είναι Αλληλεγγύη !!!

Ισπανός μαγαζάτορας προστατεύει διαδηλωτές, από τα Ισπανικά ΜΑΤ, που κατέφυγαν στον μαγαζί του κατα τη διάρκεια των χθεσινών τεράστιων ισπανικών διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας του μνημονίου τους.

Μάθημα αλληλεγγύης για όλους μας!

Τον απόλυτο σεβασμό μας.



Πηγή: Εσύ που ήσουν; - Facebook και Periodiko Ypovrixio


και από ΤΑ ΝΕΑ


«No pasaran!» από τον ανώνυμο μαδριλένο εστιάτορα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2012 16:59
Web-Only
Ενας ανώνυμος εστιάτορας έχει γίνει ένας από τους «ήρωες» της μεγάλης όσο και επεισοδιακής διαδήλωσης που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου χιλιάδες Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Ραχόι. Ο εστιάτορας εμφανίζεται να στέκεται μόνος απέναντι σε αστυνομικούς προκειμένου να προστατεύσει διαδηλωτές.

Αρχικά οι φωτογραφίες του ιδιοκτήτη του εστιατορίου στο Paseo del Prado, αρχικά αναμεταδόθηκαν - κυρίως σε αμερικανικά και βρετανικά δίκτυα - με τη λεζάντα ότι «φωνάζει σε διαδηλωτές ώστε να πάψουν να πετούν πέτρες προς το κατάστημά του».

Ωστόσο η El Pais, προχώρησε σε διόρθωση και ανέφερε αργότερα στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο εστιάτορας πρωτίστως προσπαθούσε να προστατεύσει τους διαδηλωτές που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο μαγαζί του όταν τους κατεδίωξαν αστυνομικές δυνάμεις.

«Κανείς δεν θα μπει εδώ μέσα γιατί εδώ είναι όλοι αθώοι πολίτες!» φώναξε στους αστυνομικούς ο εστιάτορας, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Οι αστυνομικοί απαίτησαν να μπουν στο εστιατόριο για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Ο ίδιος, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια φώναξε έπειτα σε διαδηλωτές να σταματήσουν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν να μπουν στο μαγαζί του.



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)