to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 19.01.2015

Πολιτική

Μάθε την αλήθεια... για την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας - Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα social media

Μια αποτίμηση της μέχρι τώρα απήχησης της καλοπληρωμένης προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας σε σύγκριση με την απήχηση της καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στα social media


Η Νέα δημοκρατία έχει ξοδεύσει τεράστιο budget στο διαδίκτυο, τουλάχιστον 2πλάσιο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιδόσεις της επίσημης καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικές με όλους τους δείκτες που χρησιμοποιούνται. Μεγάλη διαδραστικότητα στα υλικά της καμπάνιας.

Στις “συζητήσεις” στα social media ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί της Nέας Δημοκρατίας κατά κράτος.

Η ΝΔ έκανε τρεις προσπάθειες αρνητικής διαφήμισης στο ΣΥΡΙΖΑ και όλες απέτυχαν.

  1. Επίσημο υλικό ενάντια στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο site της καμπάνιας της ΝΔ «Λέμε την αλήθεια, Εγγυόμαστε το μέλλον». Ελάχιστη απήχηση, παρά τη διαφήμιση τα οργανικά στοιχεία είναι πολύ χαμηλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον η ΝΔ έχει σταματήσει την παραγωγή υλικών (στην πρώτη φάση έβγαζε δεκάδες) για το διαδίκτυο με το γνωστό φορμάτ τού «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Καθώς τόσο από τη λάθος στρατηγική υπερπληθώρας μηνυμάτων, όσο και από την αποδόμηση από χρήστες του διαδικτύου, το φορμάτ θεωρείται αυτόματα στα μάτια των χρηστών ως σπαμ, διαφήμιση. Στην ουσία μηδενίστηκε η πραγματική ορατότητα της καμπάνιας της ΝΔ στα σόσιαλ μίντια


 

  1. Μάθε την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τεράστιο ποσό διαφήμισης έχει δαπανηθεί από την ημιεπίσημη καμπάνια της ΝΔ χωρίς επιτυχία. Μάλιστα προχώρησαν σε μια πρώτη αποτυχημένη παραποίηση του συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καμπάνια αυτή έχει σβηστεί κυριολεκτικά λόγω της διακωμώδησής της από χρήστες του διαδικτύου που έφτιαξαν σελίδα στο facebook με τίτλο Λέμε την Αλήθεια (Εγγυόμαστε το Μνημόνιο) με πολλαπλάσια οργανική απήχηση, με πολύ περισσότερα like, share κ.λπ. από το Μάθε την Αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα αυτή η σελίδα έχει μεγαλύτερη απήχηση από όλες τις επίσημες πολιτικές σελίδες πλην του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.


 

  1. Η τρίτη, εξίσου αποτυχήμενη, προσπάθεια της ΝΔ στο διαδίκτυο είναι επίσημη κλοπή/αντιγραφή του συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται». Είναι εντυπωσιακή η επικράτηση του συνθήματος και βασικού εικαστικού της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, που η ΝΔ έφτιαξε επίσημο site και πλημμύρισε το διαδίκτυο με διαφημίσεις γι' αυτό. Και πάλι τα στατιστικά δείχνουν πολύ χαμηλή απήχηση, αλλά μεγάλη σπατάλη χρημάτων.



 

Η ΝΔ «αγόρασε» like στην επίσημη σελίδα της, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε. Η σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρακάτω εικόνα βοηθάει να δούμε ότι παρότι η ΝΔ έχει φαινομενικά περισσότερα like, έχει πολύ μικρότερη «σύνδεση» με τους χρήστες και σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και σε αύξηση της τελευταίας εβδομάδας. Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανική και δεν χρειάζεται τις εκλογές ή αγορασμένα like για να ανέβει.

Αν περάσουμε μάλιστα στις σελίδες Τσίπρα και Σαμαρά, εκεί η διαφορά δεν καλύπτεται ούτε με αγορασμένα like. Όποιον δείκτη και αν κοιτάξουμε είναι σαφής η συντριπτική υπεροχή. Υπερδιπλάσια like, πενταπλάσια «σύνδεση» με τους χρήστες


 

Όμως, αν θέλουμε να δούμε πώς πραγματικά κινείται η συζήτηση στα social media, αξίζει να δούμε τα στατιστικά των «συζητήσεων» σε αυτά την τελευταία εβδομάδα!

ΥΓ.:Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος στα κοινωνικά δίκτυα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η συνέντευξη του Aλέξη Τσίπρα στο twitter συγκέντρωσε τόσες αναφορές και  βρέθηκε στην τρίτη θέση παγκοσμίως (πράγμα που για μια μικρή πληθυσμιακά χώρα όπως η Ελλάδα είναι άθλος!).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)