to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 07.02.2022

Κοινωνία

«Μαθαίνοντας από το παρελθόν ή «Επιστροφή στο Μέλλον»; - Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σήμερα 7/2

Τι είδους ανάπτυξη θα φέρει το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0: «O Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» και το Ταμείο Ανάκαμψης; - Το ερώτημα θα ανιχνεύσουν σήμερα Δευτέρα 7/2 στις 7 μ..μ, ειδικοί επιστήμονες, και παράγοντες της αγοράς στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιούν από κοινού οι ΟΜ Άνω Πετραλώνων-Θησείου και Κάτω Πετραλώνων, στο πλαίσιο των προγραμματικών αναζητήσεων του ΣΎΡΙΖΑ-ΠΣ


Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο:«Μαθαίνοντας από το παρελθόν ή «Επιστροφή στο Μέλλον»;

και θέμα: Τι είδους ανάπτυξη θα φέρει το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0: «O Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» και το Ταμείο Ανάκαμψης;

Είναι η πρώτη σχετική εκδήλωση μετά την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι ΟΜ Άνω Πετραλώνων-Θησείου και Κάτω Πετραλώνων, στο πλαίσιο των προγραμματικών αναζητήσεων του ΣΎΡΙΖΑ-ΠΣ και στη συνέχεια, σειρά επίκαιρων διαδικτυακών συζητήσεων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες, και παράγοντες της αγοράς:
Λόης Λαμπριανίδης, Οικονομικός Γεωγράφος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τ. Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων
Παναγιώτης Κορκολής, Τοπογράφος Μηχανικός, Υπεύθυνος Ανάπτυξης ΕΝΑ, τ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπ.Οικονομίας κ' Ανάπτυξης.
Παντελής Κούκος, Meng. Ηλεκ/γος Μηχ., MPhil., MBA. τ. πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος και μέλος της ΕΕ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (FEACO)
Συντονίζει ο Γιάννης Παρχαρίδης, Πολιτικός Επιστήμονας/Διεθνολόγος και Επιχειρηματίας, πρώην εμπειρογνώμονας για θέματα διεύρυνσης της Ε.Ε..

Παρεμβαίνουν οι:
Αναστασία Σαπουνά, συντονίστρια τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ,
Γρηγόρης Θεοδωράκης, τ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την σελίδα ΣΥΡΙΖΑ Ανω Πετραλώνων-Θησείου στο Facebook, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε χωρίς εγγραφή από οποιαδήποτε συσκευή επιθυμείτε.

Η εκδήλωση αφορά όσους πολίτες ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του ταμείου ανάκαμψης σε σχέση με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν την περίοδο 2015-2019, και τις εμπειρίες από τα προ-μνημονιακά χρόνια. Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού νόμου του 2016 δείχνουν ότι «ενθάρρυνε τις επενδύσεις στη βιομηχανία, υποβοήθησε τις μικρές επιχειρήσεις, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων κτλ., διασφαλίζοντας τη διαφάνεια των διαδικασιών σε όλα τα στάδια και ενθαρρύνοντας την υγιή επιχειρηματικότητα».

Υπάρχει μια λογική συνέχεια του κράτους, μια απαραίτητη σταθερότητα, με τον νέο αναπτυξιακό, με το ταμείο ανάκαμψης, ή ζούμε μια στροφή στο παρελθόν; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τον νέο σχεδιασμό; Μάθαμε τίποτα από τις εμπειρίες του παρελθόντος η επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη;

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο.Μ ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ-ΘΗΣΕΙΟΥ
Ο.Μ. ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)