to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 25.10.2018

Κοινωνία

Ματαιώθηκε η διαδικασία πλειστηριασμού των οικοπέδων της ΒΙΟΜΕ - Συγκέντρωση αλληλεγγύης παρά την απαγόρευση

Άκυρη απέβη και η σημερινή προσπάθεια πλειστηριασμού των οικοπέδων της Φίλκεραμ Τζόνσον μεταξύ των οποίων και των οικοπέδων της ΒΙΟΜΕ στα οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ανακτημένου εργοστασίου και αυτοδιαχειριστικού εγχειρήματος.


Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πουλημένη - ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ έδωσαν και σήμερα το παρών παρά την απαγόρευση των προϊστάμενων των δικαστικών υπηρεσιών για συγκέντρωση στα δικαστήρια ενώ δεν υπήρξε καμία κατάθεση πρότασης ενδιαφέροντος για τον πλειστηριασμό. Πρόκειται για τον τρίτο γύρο πλειστηριασμών της Φίλκεραμ Τζόνσον που ακολουθεί την πτωχευτική διαδικασία με το τίμημα να έχει πέσει στα περίπου 15 εκατ. ευρώ, θέτοντας σε κίνδυνο το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ. Η επόμενη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την 1 του Νοέμβρη με νέο κάλεσμα των εργαζομένων σε αλληλέγγυους για ματαίωση του πλειστηριασμού.


Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην ΒΙΟΜΕ αντέδρασαν στην απαγόρευση συγκέντρωσης στα δικαστήρια χαρακτηρίζοντας εξοργιστική την ανακοίνωση των δικαστικών: «Δεν αποδεχόμαστε ότι οι πλειστηριασμοί είναι δυνατό να γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες με την παρουσία μόνο όσων έχουν να επιδείξουν τραπεζικές επιταγές. Έχουμε κάθε δικαίωμα, ως εργαζόμενοι του ομίλου αλλά και σε κάθε περίπτωση όπως κάθε πολίτης, να έχουμε παρουσία σε μια δικαστική πράξη που εξ ορισμού είναι δημόσια» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους διερωτώμενοι -ες: «Αλήθεια τι θα γίνει με τις επιταγές που η οικογένεια  Φιλίππου και οι συνεταίροι τους εισέπραξαν για δεκαετίες από την κερδοφόρα λειτουργία του ομίλου. Τι θα γίνει με τα κεφάλαια που αποσύρανε με την μορφή των μερισμάτων ακόμη και τις χρονιές που τα εργοστάσια "ζορίζονταν" οικονομικά; Πότε θα γίνει έλεγχος για την κακοδιαχείριση. Μήπως κάποια στιγμή, κάποιες από αυτές τις επιταγές, θα χρησιμοποιηθούν για να "αρπάξουν" την περιουσία του ομίλου "έναντι πινακίου φακής" και καθαρές από χρέη;»

«Δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ που ακόμη και σήμερα, χάρις στην παρουσία μας στο χώρο και την περιφρούρησή του, παραμένει λειτουργικό να γίνει βίδες και μπάζα. Αντίθετα δηλώνουμε ότι το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ είναι και θα μείνει ανακτημένο εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων και της κοινωνίας. Ότι θα συνεχίζει να παράγει προϊόντα και να διασφαλίζει τον βιοπορισμό των εργαζόμενων. Ότι θα παραμείνει μια βιομηχανία παραγωγής αξιοπρέπειας απέναντι και ενάντια στην σπέκουλα και αδιαφορία των αφεντικών και της "αγοράς"» καταλήγουν.

tags: ΒΙΟΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)