to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 26.10.2021

Κοινωνία

Ματαίωση παρελάσεων και στη Θεσσαλία

Και η Θεσσαλία μπήκε στον χάρτη με τις περιφέρειες που ματαιώνουν τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, λίγο πριν την πραγματοποίησή τους


Η απόφαση ελήφθη από την περιφερειακή αρχή, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο site της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός στην οποία συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης.

Νωρίτερα σήμερα, είχε ανακοινωθεί η ακύρωση των παρελάσεων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, ακυρώνεται το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων και θα γίνουν μόνο οι στρατιωτικές παρελάσεις. Επισημαίνεται ακόμη ότι πέραν αυτών, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί.

Πρώτες είχαν σύρει τον χορό των ακυρώσεων παρελάσεων, Ημαθία, Πιερία και στη συνέχεια Πέλλα.

Δε θα πραγματοποιηθεί επίσης η μαθητική παρέλαση αύριο 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του εθνικού πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)