to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 10.04.2013

Κοινωνία

ΜΑΤ και χημικά στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο - 47 συλλήψεις για «στάση κρατουμένων»

Απόπειρα εξέγερσης σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενο «κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών» στο στρατόπεδο της Κορίνθου από μετανάστες που κρατούνται εκεί. Επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά, 47 συλλήψεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι είχαν ξεσηκωθεί, ενώ ένας βρισκόταν στη στέγη και απειλούσε να πέσει στο κενό. Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν συνολικά 47 μετανάστες. 

 Κατά την περιγραφή της αστυνομίας, πολλοί κρατούμενοι, την ώρα που βρίσκονταν στο προαύλιο, «άρχισαν να εκσφενδονίζουν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κεραμίδια, τα οποία αποκολλούσε ένας από αυτούς, έχοντας προηγουμένως ανέβει στη στέγη ενός κτιρίου».

Επιπλέον, «προκάλεσαν φθορές στο κτίριο στο οποίο διέμεναν, προέβησαν σε καύση στρωμάτων και ενός οικίσκου, που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ αποπειράθηκαν να προκαλέσουν πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση θέρμανσης».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Βεβαίως, για την απόφαση να στοιβαχτούν, ανά την Ελλάδα, εκατοντάδες άνθρωποι σε ακατάλληλους, ούτως ή άλλως, χώρους, και να μένουν εκεί επί μήνες, δεν θα «διωχτεί» ποτέ κανείς...

 Θυμίζουμε ότι χθες, Τρίτη, λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ  δύο Αλγερινοί μετανάστες που κρατούνται επίσης στο κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενο «Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών», το παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου, σκαρφάλωσαν σε καμινάδα, ανέβηκαν στην ταράτσα ενός κτιρίου κι απειλούσαν να πέσουν στο κενό, αν δεν τους άφηναν ελεύθερους να φύγουν από το Κέντρο. Τελικά κατέβηκαν ύστερα από διαπραγματεύσεις.

 

Αναταραχή υπάρχει και σε πάρα πολλούς άλλους χώρους μαζικής κράτησης μεταναστών σε όλη τη χώρα, με πολλούς κρατούμενους να έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, σύμφωνα με όσα καταγγέλει το ΚΕΕΡΦΑ. Περισσότερα στο κεντρικό μας θέμα:

 

Για τη ζωή και την αξιοπρέπεια: σε απεργία πείνας οι μετανάστες στα ελληνικά «Γκουαντάναμο»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)