to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 07.11.2013

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

ΜΑΤ εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζομένων (βίντεο)

Στις 4.20 το πρωί εισέβαλλαν τα ΜΑΤ από την πλαϊνή πόρτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Σπρώξιμο και χημικά στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους, βουλευτές και αλληλέγγυους στις 6 το πρωί.


Τα ΜΑΤ χτύπησαν νωρίτερα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά και διαρκώς εμπόδιζαν την πρόσβαση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ραδιομέγαρο. Δείτε ορισμένα ενδεικτικά βίντεο:

 Ξημέρωμα στη Μεσογείων, τα ΜΑΤ σπρώχνουν εργαζόμενους, βουλευτές, αλληλέγγυους

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζονται να περάσουν:

Ο Νίκος Βούτσης ενώ προσπαθεί να περάσει τον αστυνομικό κλοιό:

Ο Νίκος Βούτσης συζητά με την ΕΛΑΣ:

Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στις 4 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο αλλά και όπου αλλού συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

H ανακοίνωση του Χρήστου Καραγιαννίδη, βουλευτή  Δράμας, σχετικά με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και τη βία εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

 
 
«Η ΕΡΤ τους τελευταίους 5 μήνες αποτελούσε ένα από τα καλύτερα πειράματα ελεύθερης και δημοκρατικής δημοσιογραφίας που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί, εργαζόμενοι και εργαζόμενες απλήρωτοι και παράνομα απολυμένοι έδιναν το δικό τους αγώνα για να υπερασπιστούν την εργασία τους, αλλά πολύ περισσότερο τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, την ίδια τη δημοκρατία. Έφτιαξαν ένα πείραμα αυτοδιαχείρησης, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ένα ρήγμα στην άβυσσο της καθοδηγούμενης δημοσιογραφίας και των καθεστωτικών ΜΜΕ. 
 
Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η μνημονιακή κυβέρνηση ολοκληρώνει την απόλυτα πραξικοπηματική  ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, που ξεκίνησε την 11η Ιουνίου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να περάσουν στο κτίριο του Ραδιομέγαρου απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, παρότι επεδείκνυαν τις βουλευτικές τους ταυτότητες. Μάλιστα, οι βουλευτές Χρ.Μαντάς και Χρ.Καραγιαννίδης ξυλοκοπηθήκαν  από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία αρνήθηκε και εμπόδισε, επίσης αναίτια,  σε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλης το Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νικο Βουτση,  να προχωρήσουν πεζή στη Μεσογείων. Και  όλα αυτά δυο μέρες μετά την «νομιμοποίηση» των ιδιωτικών καναλιών που λειτουργούσαν 23 χρόνια τώρα χωρίς νόμιμη άδεια και χαρίζοντας στους καναλάρχες υπέρογκα ποσά.
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ ενοχλούσε  και μάλιστα πολύ τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Γνωρίζουμε όμως πολύ περισσότερο ότι ο λαός μας αντιστέκεται σθεναρά σε όποιον υπονομεύει τη δημοκρατία και τις ελευθερίες του.»
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)