to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 27.05.2020

Διεθνή

Μάσκες και δημιουργικότητα στα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης

Καθώς οι χώρες σε όλον τον κόσμο ανοίγουν δειλά δειλά τους δημόσιους χώρους μετά το λουκέτο λόγω της πανδημίας, εστιατόρια και ταχυφαγεία διαγκωνίζονται να επινοήσουν τρόπους κοινωνικής αποστασιοποίησης των πελατών, πρωτότυπους και κυρίως διασκεδαστικούς. Πολλά φραντσάιζ μιας αλυσίδας Burger στη Γερμανία, δοκιμάζουν καινούργια λύση στο πρόβλημα: δίνουν στους πελάτες τεράστιες «κορώνες κοινωνικής αποστασιοποίησης».


     Αρχικά, αυτά τα καπέλα κατασκευάστηκαν για διαφημιστικό σποτάκι στη γερμανική τηλεόραση, αλλά από την περασμένη Παρασκευή δοκιμάζονται ως λύση εξασφάλισης της αναγκαίας απόστασης μεταξύ των πελατών, ώστε να εμποδιστεί η περαιτέρω διάδοση της Covid-19.

     «Θέλαμε να ενισχύσουμε τους κανονισμούς υψηλής ασφάλειας και τα πρότυπα υγιεινής που ακολουθούν τα εστιατόρια της BK. Η "κάνε την μόνος σου" κορώνα κοινωνικής αποστασιοποίησης ήταν ένας διασκεδαστικός και παιχνιδιάρικος τρόπος να θυμίσουμε στους πελάτες μας να εφαρμόζουν κοινωνική αποστασιοποίηση ενώ απολαμβάνουν το πιάτο τους στα εστιατόριά μας» δήλωσε στο Business Insider εκπρόσωπος της εταιρείας. Η αλυσίδα ανήρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα καπέλα -διπλώνονται, και πρέπει να τα φτιάξει ο πελάτης- δίνονται σε κάποια γερμανικά φραντσάιζ του εμπορικού σήματος μαζί με πακέτο για το σπίτι.

Αίγυπτος: Υποχρεωτική από το Σάββατο 30ή Μαΐου η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και συγκοινωνίες.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της προστατευτικής μάσκας για τους Αιγύπτιους από το Σάββατο 30ή Μαΐου, καθώς με διάταγμα της κυβέρνησης δεν θα μπορεί διαφορετικά να κυκλοφορεί κανείς σε δημόσιους χώρους, όπως δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, ούτε να επιβιβάζεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Αρχή Σιδηροδρόμων Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει πως κανείς επιβάτης δε θα μπορεί να επιβιβάζεται στα τρένα αν δεν φορά προστατευτική μάσκα.

Το ίδιο θα ισχύει στο μετρό της πόλης του Καΐρου και σε όλες τις υπεραστικές γραμμές λεωφορείων. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα ανέρχονται σε έως και 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 230 ευρώ), ποσό που αναλογεί σε έναν μισθό για πολλούς.

Το μέτρο έχει επίσης εφαρμογή στις τράπεζες, πολλές από τις οποίες ήδη επιβάλλουν χρήση μάσκας από τις προηγούμενες ημέρες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα όπως τα σούπερ μάρκετ.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα έχει ισχύ καταρχήν μέχρι τα μέσα Ιουνίου και ανάλογα ,ε τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει την παράταση του μέτρου ή όχι.

Αξιωματούχοι έχουν πει επανειλημμένα ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό, παίρνοντας μέτρα προστασίας για να περιοριστεί η εξάπλωση του.

Η επιδημία παρουσιάζει έξαρση στην Αίγυπτο. Η κυβέρνηση κατέγραψε θλιβερό ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (789) μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 14 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το τελευταίο 24ωρο. Τα θύματα της πανδημίας στη χώρα έφθασαν έτσι τα 797.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των Σούπερ Μάρκετ στη Βρετανία

Οι πωλήσεις στα βρετανικά σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν κατά 14,3% τις 12 εβδομάδες έως τις 7 Μαΐου, που είναι ο ταχύτερος ρυθμός από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων το 1994, καθώς οι καταναλωτές προσαρμόστηκαν στο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που κλάδου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η εταιρία ερευνών αγοράς Kantar ανέφερε ότι η περίοδος αυτή περιλαμβάνει και τις μαζικές αγορές των καταναλωτών πριν από το lockdown τον Μάρτιο, και τις οκτώ εβδομάδες παραμονής των πολιτών στα σπίτια τους.

Οι πωλήσεις της Tesco αυξήθηκαν κατά 12,7%, ενώ των Sainsbury's, Asda και Morrisons κατά 12,5%, 6,5% και 9,8% αντίστοιχα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)