to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:46 | 16.04.2013

Πολιτική

Μας συγκίνησε πάλι ο κ. Πρωθυπουργός...

Μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Eoconomist ο Αντώνης Σαμαράς, σε τέμπο ανάλογο του χθεσινού διαγγέλματός του, επέδειξε χαρίσματα γλαφυρότητας περιγράφοντας το φως στο βάθος του τούνελ...


«Ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά. Δεν ξεπεράσαμε την κρίση, όμως το φως φαίνεται στο βάθος του τούνελ. Δεν είναι μόνο οι ποσοτικοί δείκτες αλλά και οι ποιοτικοί όπως η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Λένε ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα, τώρα έχει αρχίσει να χαράζει,

η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι μήνυμα μέσα στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Και ύστερα ήρθε το ψεματάκι

Μας συγκίνησε αυτό με το σκοτάδι, τόσο που παραλίγο να μην πολυσταθούμε στο τελευταίο ψεματάκι που πιπιλίζουν εκεί στην τρικοματτική κι επανέλαβε απόψε ενώπιον του εκλεκτού ακροατηρίου ο κ. Πρωθυπουργός:

«Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν διώχνεις 15.000 ακατάλληλους από το δημόσιο προσλαμβάνοντας με αξιοκρατικά κριτήρια ισάριθμους νέους δεν είναι βαρβαρότητα αλλά ποιοτική αναβάθμιση του κράτους».

Αλλά, διαβάζοντας σήμερα για Τοτέμ και Ταμπού θυμηθήκαμε μια φρασούλα:

Οι απατεώνες που μας κυβερνούν δεν ορρωδούν προ ουδενός. Θα απολύσουμε μας λένε 15.000 εργαζόμενους κακής ποιότητας και θα πάρουμε στη θέση τους άλλες 15.000, οι οποίοι θα είναι μέγκλα, δηλαδή made in England. Το ακούει ο υπήκοος και λέει, α ωραία, θα προσληφθούν 15.000 περισσότεροι  από εκείνους που επρόκειτο να προσληφθούν έτσι κι αλλιώς. Λάθος, αγαπητέ μου υπήκοε. Τα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να φύγουν από το δημόσιο με συνταξιοδότηση περίπου 150.000 εργαζόμενοι, οπότε με βάση την συμφωνημένη αναλογία μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις, πρέπει να προσληφθούν 15.000 νέοι εργαζόμενοι. Ε λοιπόν, αυτές τις προσλήψεις που θα έκαναν έτσι κι αλλιώς, τις εμφανίζουν τώρα ως αντίβαρο στις απολύσεις.

Και διαλύθηκε η μαγεία...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)