to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 06.12.2016

Διεθνή

Μαρτυρίες και εικόνες από βασανισμούς υπόπτων για το πραξικόπημα στην Τουρκία του Ερντογάν (βίντεο)

Αποτρόπαια βασανιστήρια υφίστανται από τις τουρκικές Αρχές όσοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, καθώς και άλλοι που κατηγορούνται για τρομοκρατία, δηλαδή Κούρδοι ή αριστεροί, σύμφωνα με ρεπορτάζ που πρόσφατα δημοσιοποίησε το BBC.


 
 
Η κάμερα καταγράφει μαρτυρίες θυμάτων, αλλά και της δικηγόρου κάποιων από τους κατηγορουμένους για το πραξικόπημα. Η δικηγόρος δείχνει βίντεο μέσα από το κινητό τηλέφωνό της και σημειώνει ότι πελάτες της έχουν χτυπηθεί στο κεφάλι ή έχουν υποστεί άλλου είδους κακοποιήσεις.
 
«Είδα έναν αστυνομικό να στραγγαλίζει έναν πελάτη μου κατά την διάρκεια της ανάκρισης» αναφέρει. Πλέον δεν μπορεί να δει τους πελάτες της κατ’ ιδίαν αλλά μόνο με την παρουσία αστυνομικού.
 
Στο ρεπορτάζ υπάρχουν αποσπάσματα και από άλλα βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, με τους συλληφθέντες να φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και άλλους να κάθονται στο πάτωμα αιμόφυρτοι και με χειροπέδες.
 
Στο BBC μιλούν και άλλοι άνθρωποι που συνελήφθησαν με την υποψία ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές πράξεις, δηλαδή για σχέσεις με το PKK.

Ένα τέτοιο θύμα περιγράφει τον φρικτό βασανισμό του. Όπως καταγγέλλει, τον χτύπησαν βάναυσα, του έδεσαν βάρη στους όρχεις, του είπαν ότι αν δεν ομολογήσει θα βιάσουν τη γυναίκα του και στη συνέχεια πήγαν τον ίδιο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και προσπάθησαν να τον βιάσουν.
 
Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν. Ο γιος βουλευτή και κατά την κράτηση του βασανίστηκε τόσο που εισήχθη για νοσηλεία.
 
«Από τη στιγμή που τέθηκα υπό κράτηση μέχρι που με πήγαν στο νοσοκομείο με χτυπούσαν διαρκώς. Αν επρόκειτο μόνο για μερικούς αξιωματικούς, θα μπορούσατε να υποθέσετε ότι ήταν εξαίρεση. Αλλά ήταν εκεί από διαφορετικά τμήματα και είχαν αυτοπεποίθηση όταν μας βασάνιζαν» λέει.
 

 
Πηγή: news.in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)