to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 07.12.2019

πηγή: thepressproject.gr

Κοινωνία

Mαρτυρία από τις στιγμές της αστυνομικής τρομοκρατίας στα Εξάρχεια

Μία μαρτυρία από τις στιγμές της αστυνομικής τρομοκρατίας στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Σολωμού, όπου ένας νεαρός ξεγυμνώθηκε και βασανίστηκε, δημοσιεύει το The Press Project, μαζί με σχετικά βίντεο


Σημείωση TPP: Λάβαμε το παρακάτω κείμενο – μαρτυρία από το νέο όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής, μαζί με το σχετικό βίντεο. Η μαρτυρία της νεαρής κοπέλας δημοσιεύεται ανώνυμα, μετά από αίτημά της.

Μένω εδώ και δύο χρόνια στα Εξάρχεια, δίπλα στο Πολυτεχνείο. Είμαι 18 χρονών. Και εγώ και οι γονείς μου έχουμε δει αρκετά σκηνικά ειδικά 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη. Τα πιο τρανταχτά στα οποία έχουμε βρεθεί κοντά ήταν αυτό που συνέβη σήμερα και άλλο ένα στο οποίο ήταν μπροστά ο πατέρας μου λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και τα δύο έχουν ως θέμα την αστυνομική βία

Γύρω στις 9 κατεβήκαμε με τη μαμά μου να δούμε τι γίνεται στην περιοχή. Βρεθήκαμε στην οδό Σολωμού στο ύψος του AN club περίπου. Λίγο πιο πάνω γινόντουσαν επεισόδια. Είχε αρκετό κόσμο μαζεμένο που τραβούσε βίντεο και παρακολουθούσε, μέσα σε αυτούς ήμουν κι εγώ. Τα περισσότερα ήταν νέα παιδιά. Οι αστυνομικοί δεν εμπόδισαν κάποιον να πλησιάσει στα επεισόδια, κάποιοι ήταν πάρα πολύ κοντά, πράγμα αρκετά περίεργο γιατί συνήθως δεν αφήνουν να πλησιάζει κόσμος.

Μετά από κανένα πεντάλεπτο που ήμασταν εκεί με την μητέρα μου είδαμε γύρω στους 7-10 αστυνομικούς να κατεβάζουν ένα παιδί προς το μέρος μας. Τον στρίμωξαν σε μια γωνία. Υπήρχαν άτομα γύρω που εκείνη την στιγμή έβγαζαν βίντεο (μαζί κι εγώ). Μας είδαν και σταμάτησαν τον μετέφεραν λίγο πιο κάτω σε ένα σκαλάκι και τον έβαλαν να καθίσει. Εκείνη την στιγμή ήρθαν κάποιοι άλλοι αστυνομικοί και προσπαθούσαν να μας απομακρύνουν. Ταυτόχρονα κατέβαζαν από την πλατεία άλλο ένα παιδί σηκωτό. Ήταν αρκετά χτυπημένος και δεν μπορούσε να περπατήσει (Το παιδί αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο, δεν μπόρεσα να τραβήξω). Κι εγώ και η μητέρα μου πάνω στην όλη ένταση είπαμε στους αστυνομικούς διάφορα πράγματα (χωρίς να τους προσβάλλουμε με κάποιον τρόπο). Μέσα σε αυτά ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τους χτυπάνε και πως πρέπει τουλάχιστον να καλέσουν ένα ασθενοφόρο. Δεν μας έδωσαν ιδιαίτερη σημασία.

Θεωρώ πως αν δεν ήταν μαζεμένος τόσος κόσμος να παρακολουθεί και να βιντεοσκοπεί θα τους είχαν χτυπήσει πολύ περισσότερο. Μαζεύτηκαν γύρω στους 20 αστυνομικούς πήραν τα δύο παιδιά και τα μετέφεραν στην πλατεία Κάνιγγος στην κλούβα ( τους άκουσα να το λένε). Δεν μπορέσαμε να τους ακολουθήσουμε. Μίλησα με δυο παιδιά μετά και τα δύο μικρής ηλικίας που παρακολουθούσαν την κατάσταση και είχαν καταφέρει να δουν το σκηνικό από την αρχή και μου είπαν ότι ειδικά το ένα παιδί (το δεύτερο, που δεν φαίνεται στο βίντεο) την στιγμή της σύλληψης του στην πλατεία το χτύπησαν πολύ και πολλοί μαζί.

Τα Εξάρχεια αυτήν τη στιγμή [σημ.TPP: την στιγμή που γράφεται το κείμενο] είναι ακόμα γεμάτα αστυνομικούς και υπάρχουν και δύο αύρες παρκαρισμένες στην οδό  Πατησίων κοντά στο Πολυτεχνείο. Έχουν περάσει τόσα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη αλλά η αστυνομική βία και η κατάχρηση εξουσίας από ό,τι φαίνεται δεν παύουν να αποτελούν γεγονός…

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, το ένα από τα δύο παιδιά που χτυπήθηκε σκληρά είναι ο νεαρός που εμφανίζεται σε σειρά ντοκουμέντων να ξεγυνώνεται και να βασανιζεται από τους αστυνομικούς.

Η συνέχεια της μίας προσαγωγής, όπου καταγράφεται η μεταφορά νεαρού, χτυπημένου και ξεγυμνωμένου, από 20 άνδρες των ΜΑΤ, φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, λίγα λεπτά μετά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)