to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 08.12.2021

Κοινωνία

Μάρτυρας για ψευτογιατρό: «Λες και ήθελε να βλέπει τον σύζυγό μου να αργοπεθαίνει»

Άλλη μια σοκαριστική κατάθεση στη δίκη του «ψευτογιατρού» για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας


 Σήμερα (8/12/21), κατέθεσε σύζυγος ασθενούς που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στον όρχι, ασθένεια που θεωρείται ιάσιμη από την επιστήμη κατά ποσοστό 95%, όπως ανέφερε η μάρτυρας.

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως παρ' όλο που «οι γιατροί είχαν πει στο σύζυγό μου να χειρουργηθεί άμεσα, ο Dr Kontos τον έπεισε να μην ακολουθήσει τις συμβουλές τους και βέβαια οδηγήθηκε στο θάνατο».

Η μάρτυρας έδωσε το ιστορικό της υπόθεσης, λέγοντας τα εξής: «Ο σύζυγός μου διαγνώσθηκε με συμπαγή καρκινικό όγκο. Οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει αφαίρεση, βιοψία και κατόπιν χημειοθεραπεία. Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος - νευρολόγος στην Ελβετία. Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο Κόντος εξέτασε το σύζυγό μου και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου αι κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια. Τότε δεν ζήτησε χρήματα. Έπειτα όμως από επτά μήνες, αφού ακολουθούσε τη συγκεκριμένη διατροφή ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: "Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου". Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!».


Η μάρτυρας είχε διαφωνίες και εντάσεις με τον σύζυγό της επειδή ακολουθούσε τις οδηγίες του κατηγορούμενου: «Έβλεπα να μεγαλώνει ο όγκος και ο σύζυγός μου, μου έλεγε «μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και  έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα"».

Σύμφωνα με την μάρτυρα, τον Οκτώβριο του 2007 ο σύζυγός της έλαβε τραπεζικό δάνειο 10.000 για να προμηθευτεί τη νέα θεραπεία του ψευτογιατρού. Ωστόσο, όπως ανέφερε η ίδια στο ακροατήριο σήμερα, λίγους μήνες αργότερα ο σύζυγός της χειροτέρευε και όταν ρώτησε τον Dr...Konto γιατί συμβαίνει αυτό, εκείνος του απάντησε: «Μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην  Ελβετία». Μάλιστα, του ζήτησε 800 ευρώ για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000  για να κλείσει την κλίνη αλλά και για καλύψει το κόστος των φαρμάκων. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο και ο ασθενής ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για το χειρουργείο. Ωστόσο, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο Κόντος του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση αυτή έγινε παρουσία του... Dr Kontou, σύμφωνα με τη μάρτυρα,– «είδα την τομή» κατέθεσε η γυναίκα.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, μετά από αυτό το «χειρουργείο» ξόδευαν περίπου 1000 ευρώ για να ακολουθούν τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» και θεωρούσαν πως είχαν αντιμετωπίσει τον καρκίνο.  Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. «Με τη θεραπεία που του έδινε ο Κόντος ο σύζυγος μου αδυνάτιζε» είπε η μάρτυρας και προσέθεσε: «Έβαλα κατά λάθος στο φαγητό κάτι από τα βότανα που μας έδινε και μου προκάλεσε ανεπιθύμητο αίμα. Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Του ζήτησε 30 χιλιάδες ευρώ για να πάνε στη Γερμανία. Όμως πριν –του είπε– "πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοίχιζε 20.000 ευρώ", τα οποία ο άντρας δανείστηκε από φίλο του και του τα έδωσε».

Η μάρτυρας ανέφερε ότι έμαθε για το θάνατο του συζύγου της, ενώ βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι και ενώ εκείνος ήταν μόλις 46 ετών. «Θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει ήμασταν νιόπαντροι. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ» είπε.

Συνολικά, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος απέσπασε από την ίδια και τον σύζυγό της το ποσό των 136.560 ευρώ, ενώ το 2012 μετά το θάνατο του 46χρονου ο κατηγορούμενος της ζήτησε και 3.500 ευρώ, λέγοντας της πως αυτό το χρέος είχε μείνει. «Τι να κάνω, του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας και ανέφερε ακόμη και σήμερα βρίσκονται, υπό έρευνα κάποια πράγματα.

«Την ώρα της κηδείας του άντρα μου, εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο του με όλα του τα πράγματα του και κλειδιά. Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν σπίτι και εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα» είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα και προσέθεσε: «Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από "γιατρό" που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η  ταυτότητα του σύζυγού μου διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει,   με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της μάρτυρος ο κατηγορούμενος κρατούσε σημειώσεις, ενώ κάποια στιγμή σηκώθηκε από το εδώλιο για να της προσφέρει βοήθεια όταν της έπεσε ο φάκελος που η γυναίκα κρατούσε στα χέρια της.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)